«Πάντως θυμόταν κι έφτιαχνε απίθανους χαρταετούς. Κάθε που πλησίαζε η Καθαρά Δευτέρα μ’ έπιανε μια αναστάτωση, μια ταραχή. Λεπτό χαρτί, καλάμι, αλευρόκολλα, σπάγκος κερωμένος. Εξάγωνα, κυκλικά, μέχρι και έναν πολυεπίπεδο εξάγωνο κατασκεύασε κάποτε, στα εννιά μου, με ένα κεράκι στη μέση, που τον αμολούσες το βράδυ και το κεράκι μ’ ένα μαγικό τρόπο έφεγγε, δεν έσβηνε. Και το θαυμάσαν όλοι. Κι ανυψωνόταν στον αέρα.
Ο θείος Μιχάλης…»
Ένα συναρπαστικό και «δύσκολο» ταξίδι στο χρόνο, μια μνήμη που «χτίζει μνήμα», μια συλλογή διηγημάτων που φαινομενικά δεν έχουν κοινή θεματολογία, αλλά στην ουσία αποτελούν τη διεισδυτική τομή της πένας ενός ευαίσθητου συγγραφέα και ενεργού πολίτη στη σύγχρονη νεοελληνική ιστορία, είναι το υπέροχο πόνημα του καλού συναδέλφου Γιάννη Νταουλτζή. Ο Γιάννης υπηρετεί ως φιλόλογος στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, πάντοτε δίπλα στην ΟΙΕΛΕ και στους αγώνες του κλάδου.
Η συλλογή του με τίτλο «Τατουάζ στον Παράμεσο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Momentum. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 19:30 στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου). Το βιβλίο θα προλογίσουν οι Μάριος Μιχαηλίδης (ποιητής-πεζογράφος) και Ανθούλα Δανιήλ (Δρ Φιλολογίας και κριτικός Λογοτεχνίας). Για το Γιάννη και το έργο του θα μιλήσει ένας ακόμη εκλεκτός συνάδελφος, ο Κωστής Παπαϊωάννου, πρώην Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Επίσης, αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν μαθητές του Γιάννη, ενώ οι Ναταλία Κωτσάνη, Μανώλης Νανούρης και Άρης Τσουκαντάς θα φροντίσουν για τη μουσική επένδυση της παρουσίασης.
Λίγα λόγια για το Γιάννη Νταουλτζή:
Ο Γιάννης γεννήθηκε το 1961 στη Δράμα. Μετά σπούδασε στη Νομική Σχολή (Τμήμα Δημοσίου Δικαίου – Πολιτικών Επιστημών) του Πανεπιστημίου Αθηνών, και στο Φιλολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος σε ιδιωτικό σχολείο στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε διάφορα εκπαιδευτικά συνέδρια και ως συγγραφέας σε βιβλία εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.