Δικαίωση για το νεοσύστατο Πανελλήνιο Σύνδεσμο Προπονητών Παραολυμπιακών Αθλημάτων αποτέλεσε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στην απόπειρα κατάργησής του από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Σύμφωνα με την απόφαση, απορρίφθηκε το (παράλογο) αίτημα της Ε.Π.Ε. να μην χρησιμοποιεί ο Σύνδεσμος τον όρο «παραολυμπιακός». Είχαμε αναφερθεί στην υπόθεση αυτή με πρόσφατη ανάρτηση.
Επί της ουσίας στόχευση της Επιτροπής ήταν, όπως προαναφέρθηκε, η κατάργηση του Συνδέσμου, καθώς οι «καρεκλοκένταυροι» θέλουν να ελέγχουν πλήρως το χώρο, επιδιώκοντας έτσι έναν αθλητισμό όπου οι φυσικοί πρωταγωνιστές του, αθλητές και οι προπονητές τους, δεν θα έχουν φωνή. Όμως σε σύγχρονες δημοκρατίες κανείς δεν μπορεί να φιμώνει τους κοινωνικούς εταίρους, είτε είναι συνδικαλιστές, είτε επιστημονικοί φορείς, είτε επαγγελματικά σωματεία, όπως ο Σύνδεσμος των προπονητών. Προκαλεί, δε, ακόμη μεγαλύτερη απορία το μένος της Ε.Π.Ε., καθώς ο συγκεκριμένος Σύνδεσμος δεν έχει πολιτικό χρώμα. Ο δε Πρόεδρός του, καταξιωμένος σε παγκόσμιο επίπεδο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας με αμαξίδιο και Γ.Γ. της ΟΙΕΛΕ Δημήτρης Κάζαγλης, δεν ήταν ποτέ και ούτε είναι οργανωμένος σε κάποιον κομματικό χώρο. Τόσο πολύ ενοχλεί να υπάρχει στον παραολυμπιακό χώρο μια αδέσμευτη φωνή, μια φωνή ανθρώπων που ματώνουν καθημερινά στους αθλητικούς στίβους, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα τεράστιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο;
Τη εκπροσώπηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προπονητών Παραολυμπιακών Αθλημάτων στη δίκη ανέλαβε με επιτυχία ο νομικός εκπρόσωπος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Μελισσάρης. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο κ. Μελισσάρης υποχρεώθηκε να αντικρούσει τις αναίτιες και άτοπες αιτιάσεις της Ε.Π.Ε. εναντίον της ΟΙΕΛΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος εν γένει, με πρόσχημα την ιδιότητα του Δημήτρη Κάζαγλη ως Γ.Γ. αυτής. Λυπούμαστε που η Επιτροπή, η οποία θα έπρεπε εκ του ρόλου της να δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία και διάθεση συνεργασίας με τους κοινωνικούς θεσμούς, δείχνει ένα τέτοιο πρόσωπο αυταρχισμού. Ελπίζουμε ειλικρινά, για το καλό του αθλητισμού και της χώρας, να πρυτανεύσει η λογική και οι όποιες διαφορές να λυθούν με εποικοδομητικό διάλογο και όχι στις δικαστικές αίθουσες.