ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΔΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ

ΑΔΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ

- Advertisement -spot_img

Σήμερα Παρασκευή 25/8/2017 συνεδρίασε το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17, Αμπελόκηποι, Αθήνα), με θέμα ημερήσιας διάταξης (μεταξύ άλλων) «Χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών σε εκπαιδευτικούς της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2017-2018».
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς ότι εγκρίθηκαν όλες οι αιτήσεις αδειών που είχαν υποβληθεί, εκτός από μία. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να επικοινωνούν με την Ομοσπονδία για ενημέρωση.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Επειδή θεωρούμε ότι υπάρχουν κάποια σημαντικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε, επισημαίνουμε τα εξής:
1. Η διάρκεια της άδειας χωρίς αποδοχές μπορεί να είναι:
1. Μέχρι ένα μήνα για κάθε ημερολογιακό έτος. Εγκρίνεται από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και ο χρόνος της άδειας προσμετράται στον συντάξιμο χρόνο του εκπαιδευτικού.
2. Μέχρι ένα έτος. Εγκρίνεται από το ΑΠΥΣΠΕ ή το ΑΠΥΣΔΕ, όπου συμμετέχουν 2 αιρετά μέλη της ΟΙΕΛΕ και 3 Δημόσιοι Εκπαιδευτικοί. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο χρόνος της άδειας αυτής ΔΕΝ προσμετράται στον συντάξιμο χρόνο του εκπαιδευτικού.
2. Οι ετήσιες άδειες χωρίς αποδοχές μπορεί να είναι (αθροιστικά) μέχρι πέντε (5) έτη. Χορηγούνται στους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους (31 Αυγούστου), όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι όπως η θεραπεία δυσιάτων ασθενειών του ιδίου του εκπαιδευτικού, ή των μελών της οικογενείας του, ολοκλήρωση μεταπτυχιακών σπουδών ή η ανάγκη προσωρινής εγκατάστασης στο εξωτερικό.
3. ΔΕΝ απαιτείται καμία έγκριση από το σχολείο για τη λήψη της άδειας.

Επίσης ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έγκρισης των εκπαιδευτικών αδειών. Μέχρι την Τετάρτη 30/8 θα υπάρξει οριστική ενημέρωση επί του θέματος.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img