ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) ΓΙΑ ΑΜΕΣΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΝ...

ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) ΓΙΑ ΑΜΕΣΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τις δύο εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες για να ξεκινήσει άμεσα διάλογος και να αποφασιστεί κοινό πλαίσιο δράσεων εν όψει κρίσιμων εξελίξεων στο χώρο της Παιδείας.

 

Ακολουθεί η επιστολή της Ομοσπονδίας:

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ευχόμαστε ολόψυχα ένα δημιουργικό και αγωνιστικό 2018, μια καλύτερη χρονιά για την εκπαίδευση, για τον κόσμο της εργασίας και για την κοινωνία.

 

Είναι κοινή η διαπίστωση όλων των εκπαιδευτικών στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση ότι εισερχόμαστε σε μια κρίσιμη φάση που μπορεί να κρίνει πολλά για το μέλλον του ενιαίου εκπαιδευτικού συστήματος, αλλά και του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας.

 

Τον Αύγουστο του 2016 είχε πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των τριών εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για τον κίνδυνο εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης. Οι συνθήκες έκτοτε όχι μόνο δεν έχουν αλλάξει, αλλά, τουλάχιστον με βάση τις δημοσιευμένες στον τύπο προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, δείχνουν να επιδεινώνονται, καθώς διαφαίνεται η πιθανότητα υποχώρησής της στις απαιτήσεις των «θεσμών» και του ΟΟΣΑ.

 

Ζητήματα, όπως η αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, ο αντιδημοκρατικός περιορισμός του ρόλου του Συλλόγου διδασκόντων (που ήδη έχει επιβληθεί στην ιδιωτική εκπαίδευση), η τυχόν ανατροπή του νομοθετικού πλαισίου για την ιδιωτική εκπαίδευση θα προκαλέσουν δυσμενέστατες εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας. Αφενός μεν από την αύξηση του ωραρίου χιλιάδες δημόσιοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα τσουνάμι μαζικών απολύσεων, αφετέρου δε η συνταγματικά προβλεπόμενη απόσυρση της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη νομιμότητα των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών με αποτέλεσμα την κατάργηση της ισονομίας ανάμεσα σε όλους τους μαθητές και την περαιτέρω όξυνση των ανισοτήτων.

 

Στη δύσκολη και κρίσιμη αυτή ιστορική περίοδο θεωρούμε ότι η απάντηση του οργανωμένου κινήματος της εκπαίδευσης θα πρέπει να ενιαία και ισχυρή. Προτείνουμε, με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, συνάντηση αντιπροσωπειών των ΔΣ των τριών εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών την εβδομάδα 8-15 Ιανουαρίου με στόχο την ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης και τη διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου δράσης. Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και χρήζουν κοινής αντιμετώπισης.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img