ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΜΕΙΩΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΜΠΟΥΛΟΥΤΑ

ΑΜΕΙΩΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΜΠΟΥΛΟΥΤΑ

- Advertisement -spot_img

Το θέμα της Φώφης Μπουλούτα έχει πλέον ξεφύγει από το στενό πλαίσιο της εκπαίδευσης και έχει τεθεί στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο, ιδίως στο διαδίκτυο, και με αφορμή το κρίσιμο αυτό ζήτημα καταθέτουν θέσεις και απόψεις για θέματα όπως οι κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες, η αξιοκρατία, η διαφάνεια στο χώρο της εκπαίδευσης, ο ρόλος των ελίτ στο δημόσιο χώρο, η πολιτική και επιχειρηματική διαπλοκή, τα εργασιακά δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών και πολλά άλλα. Ακόμη και μετά θάνατον, ο αγώνας αξιοπρέπειας που η Φώφη έδωσε εμπνέει και συγκινεί.

Δύο ακόμη ενδιαφέροντα δημοσιεύματα καταγράφουν το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία και την απήχηση του θέματος. Στο φύλλο του Σαββατοκύριακου της Εφ.Συν. φιλοξενείται άρθρο της Νόρας Ράλλη με τίτλο «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;», όπου καταγράφεται η βία και η αλαζονεία των εκπροσώπων της ελίτ απέναντι σε οποιονδήποτε τολμήσει να υψώσει ανάστημα απέναντί τους και στο καθεστώς αναξιοκρατίας και ανισότητας που έχουν χτίσει.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επίσης, προκαλεί το απόσπασμα σε άρθρο της Αυγής με τίτλο «Το επόμενο βήμα», όπου αναγνωρίζεται ότι υπήρχαν υπόγειες διαδρομές ανάμεσα στους τροϊκανούς και στο εγχώριο πολιτικοεπιχειρηματικό κατεστημένο για την αλλοίωση του χαρακτήρα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η αναφορά του δημοσιεύματος είναι ενδεικτική του κεντρικού χώρου που έχει καταλάβει η πολιτική διαμάχη γύρω από την ιδιωτική εκπαίδευση με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα και αναδεικνύει τη σημασία των πρόσφατων παρεμβάσεων της ΟΙΕΛΕ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img