ΑρχικήΕιδήσειςΑΝ ΚΑΙ Η ΟΙΕΛΕ ΠΙΕΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ, ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ...

ΑΝ ΚΑΙ Η ΟΙΕΛΕ ΠΙΕΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ, ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΡΥΘΜΟ ΧΕΛΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ! – ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

- Advertisement -spot_img

Με αφορμή ενημέρωση που λάβαμε από τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, η οποία απέστειλε έγγραφα προς τις εμπλεκόμενες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με τα οποία ζητά πλήρη στοιχεία για την πειθαρχική διαδικασία εναντίον των 18 ιδιωτικών ΤΕΕ σε όλη την Ελλάδα που χορήγησαν τα προηγούμενα χρόνια παράνομους τίτλους σπουδών, η ΟΙΕΛΕ είναι αναγκασμένη για μια ακόμη φορά να εκφράσει τη δυσφορία της για τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινούνται οι υπηρεσίες για να εφαρμοστεί ο νόμος.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου διατυπώθηκε η πρόθεση της πολιτείας για οριστική λύση ενός τεράστιου ζητήματος που έχει αναδείξει μόνη η ΟΙΕΛΕ από το 2005, της έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης και της πρόσληψης των κατόχων τους, μέσω διαγωνισμών ΑΣΕΠ στο Δημόσιο (οι «άριστοι» απόφοιτοι μοριοδοτούνταν με το μάξιμουμ των 1000 μορίων και έπαιρναν τη θέση άλλων υποψήφιων που έλαβαν το βαθμό τους με το μόχθο τους). Θυμίζουμε ότι οι κυβερνήσεις από το 2007 (που ψηφίστηκε ο νόμος Γιαννάκου που όριζε την αντιμετώπιση του θέματος) έως και το 2014 δεν έπραξαν απολύτως τίποτε για να υπάρξει αποκατάσταση της νομιμότητας. Το Σεπτέμβριο του 2016 ψηφίστηκε ο Νόμος 4415/2016 που υποχρέωνε τους κατόχους των παράνομων τίτλων σε επαναληπτικές εξετάσεις. 4 μήνες μετά, το Υπουργείο ανακοίνωσε τα 18 ΤΕΕ που εξέδιδαν τους παράνομους τίτλους και πλέον απέμενε η οριστικοποίηση της ημερομηνίας των εξετάσεων. Ωστόσο, λόγω κωλυσιεργειών των υπηρεσιών τόσο του Υπουργείου Παιδείας όσο και του ΑΣΕΠ (η ΟΙΕΛΕ έχει αποστείλει επιστολές τον Ιανουάριο, το Μάρτιο και τον Ιούνιο τόσο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, όσο και στους υπεύθυνους του ΑΣΕΠ), όχι μόνο δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί οι ημερομηνίες, αλλά κάτοχοι παράνομων τίτλων εξακολουθούν να βρίσκονται στις λίστες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και να προσλαμβάνονται ακόμη στο Δημόσιο!

Ευτυχώς πρόσφατα επανασυστάθηκε η Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης που λαμβάνει πρωτοβουλίες για να εκκινήσει η διαδικασία. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν όλα να κινούνται, επειδή μια Ομοσπονδία λειτουργεί ως οιωνεί Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης και συνεχώς πιέζει για το αυτονόητο, δηλ. την εφαρμογή της νομιμότητας και την αποκατάσταση συνθηκών διαφάνειας και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και στο χώρο της εργασίας. Αναμένουμε από την πολιτεία να προβεί τάχιστα σε όλες τις ενέργειες για τον καθορισμό της επανεξέτασης των κατόχων των παράνομων τίτλων και της απομάκρυνσής τους από τις λίστες των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img