ΑρχικήΕιδήσειςΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΙΕΛ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΙΕΛ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΝ ΟΙΕΛΕ, ΕΝΩ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

- Advertisement -spot_img

Το Δ.Σ. του ΣΙΕΛ, μετά από κοινοποίηση προκλητικής επιστολής των Διευθυντών Γυμνασίου και Λυκείου της Ιονίου Σχολής, απέστειλε προς την ΟΙΕΛΕ την ακόλουθή απάντηση με αίτημα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας. Για λόγους ισότιμης μεταχείρισης η Ομοσπονδία επισυνάπτει και την επιστολή των Διευθυντών της Ιονίου Σχολής.

 

ΠΡΟΣ:

Τον  Διευθυντή  του Λυκείου της Ιονίου Σχολής

 κ. Μελέτη Μελετόπουλο

Τον  Διευθυντή του Γυμνασίου της Ιονίου Σχολής

κ. Εμμανουήλ Καπίρη

ΚΟΙΝΟΠΟΙHΣΗ

Προϊστάμενο Δ/νσης Δ.Ε. Β Αθήνας κ. Αθ. Φαλούκα

 

Το ΔΣ του ΣΙΕΛ με κατάπληξη παρέλαβε σήμερα επιστολή που κοινοποιούν δύο μέλη του, ο Γυμνασιάρχης και ο Λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής, προς τον Διευθυντή ΔΕ Β’ Αθήνας σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ενώ οι συγκεκριμένοι δεν εφάρμοσαν καν την εγκύκλιο της Πολιτείας για τις επετειακές εκδηλώσεις, επιτρέποντας την πραγματοποίηση μαθημάτων (προφανώς καθ’ υπόδειξιν της ιδιοκτησίας) και προέβησαν στην ανάρτηση της κατάπτυστης ανακοίνωσης του Συνδέσμου των σχολαρχών με ακραίο και προκλητικό περιεχόμενο κατά της επετείου, αλλά και των εκπαιδευτικών αρχών σε πίνακες του Συλλόγου διδασκόντων (στους οποίους αναρτώνται αποκλειστικά και μόνο ζητήματα των εκπαιδευτικών), είχαν το θράσος να εγκαλέσουν τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για «κατάχρηση εξουσίας και αντιποίηση αρχής»! Μάλιστα, απειλούν την ΟΙΕΛΕ (με δική τους πρωτοβουλία, άραγε;) με νομική δίωξη, την οποία και αναμένουμε με ανυπομονησία.

Δημόσια τους απευθύνουμε τα ακόλουθα ερωτήματα, τα οποία (μαζί με τη δική τους επιστολή) αποστέλλουμε στην ΟΙΕΛΕ με την πρόταση να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της για να λάβουν γνώση όλοι οι συνάδελφοι:

 

«Κύριοι Διευθυντές,

Σχετικά με την επιστολή σας προς τον Δ/ντή Δ.Ε. Β Αθήνας κ. Αθ. Φαλούκα, την οποία κοινοποιήσατε προς την ΟΙΕΛΕ, παρακαλούμε να μας απαντήσετε στα ακόλουθα:

  • Εάν, κατά παραβίαση των όσων προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκαν ώρες διδασκαλίας σε Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στο σχολείο σας.
  • Ως Διευθυντές της σχολικής μονάδας έχετε ως αποκλειστική ευθύνη την τήρηση της νομιμότητας σ’ αυτήν (άρα, ευθύνεστε και για την εφαρμογή της εγκυκλίου για τις επετειακές εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου). Επειδή προβαίνετε σε μια ιδιαίτερα σοβαρή κατηγορία κατά των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών περί δήθεν αντιποίησης αρχής και κατάχρησης αρμοδιοτήτων (!), παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, αν ο δικός σας ρόλος προβλέπει την κοινοποίηση ανακοινώσεων του ΣΙΣ (Συνδέσμου των ιδιοκτητών) στους Συλλόγους Διδασκόντων του Σχολείου, ιδιαίτερα δε όταν αυτές χαρακτηρίζουν εγκύκλιες οδηγίες της πολιτείας προς τα σχολεία «χάσιμο μαθητικού χρόνου» και «ιδεολογικό καταναγκασμό των μαθητών» και εάν οι ενέργειές σας για τη μη πιστή εφαρμογή της εγκυκλίου και για τη διάδοση των θέσεων του ΣΙΣ προς τους συναδέλφους αποτελούν κατάχρηση εξουσίας και αντιποίηση αρχής. Θα αναμένουμε, δε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη νομική ενέργεια με την οποία απειλείτε τους συναδέλφους μας του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ, για να αποδειχθούν όλα αυτά ενώπιον της δικαιοσύνης».

 

 

 

 

 

 

                                      

Για το ΔΣ του Σ.Ι.Ε.Λ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img