ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Σ.Ι.Ε.Λ. ΤΩΝ ΕΚΠ/ΡΙΩΝ ...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Σ.Ι.Ε.Λ. ΤΩΝ ΕΚΠ/ΡΙΩΝ “Ο ΠΛΑΤΩΝ”

- Advertisement -spot_img

Τη Δευτέρα, 5/3, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Παραρτήματος του ΣΙΕΛ των Εκπαιδευτηρίων «ο Πλάτων». Στη συνέλευση παραβρέθηκαν και έκαναν την εισήγηση ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ Δ. Κάζαγλης και ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΙΕΛ Αλ. Γούλας. Μετά την εισήγηση ακολούθησε διάλογος για όλα τα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου και ακούστηκαν προτάσεις για τη χάραξη πορείας. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εκδόθηκε ομόφωνα η ακόλουθη απόφαση του Παραρτήματος ΣΙΕΛ των Εκπαιδευτηρίων «ο Πλάτων»:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΙΕΛ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ «Ο ΠΛΑΤΩΝ» 5/3/2018

Τα τελευταία χρόνια το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, τα εργασιακά δικαιώματα, οι μισθοί, οι συνθήκες δουλειάς, δέχονται μια συνεχή επίθεση. Κατακτήσεις δεκαετιών συρρικνώνονται ή εξαφανίζονται, με την συγκατάθεση των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Το καλοκαίρι η ψήφιση του Ν. 4472/2017 ανέτρεψε καίρια σημείατου Ν. 4415/2016 (Νόμου Φίλη)για την ιδιωτική εκπαίδευση, ίσως του μοναδικού φιλεργατικού νόμου τα τελευταία χρόνια. Τελευταίο νομοθέτημαήταν το υποχρεωτικό 30ωρο, λες και δεν είναι γνωστό στο υπουργείο τι γίνεται με το ωράριο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που φτάνει συχνά μέχρι και τις 50 ώρες εβδομαδιαίως χωρίς την αντίστοιχη αμοιβή! Αναμένουμε, δε, με ενδιαφέρον την «αξιολόγηση» του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση μέσα στο Μάρτιο, εν όψει μνημονιακής υποχρέωσης.

Δεν θα περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια, γιατί:
Α)Η εκπαίδευση είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πωλείται.
Β) Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα υπερασπιστούν τα δικαιωματά τους μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους και με τους συναδέλφους του δημοσίου.

Στη συνέλευση του παραρτήματος του Σ.Ι.Ε.Λ. των εκπαιδευτηρίων “Ο ΠΛΑΤΩΝ” οι εκπαιδευτικοί μετά και από την ενημέρωση της Ομοσπονδίας, συνεκτιμώντας και τα παραπάνω:

1) Ζητάμε την επαναφορά όλων των διατάξεων του νόμου ¨Φίλη¨ για τον τρόπο απόλυσης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και για την αποζημίωση τους.
2) Ζητάμε την επαναφορά του καθορισμού του ωρολογίου προγράμματος στον σύλλογο διδασκόντων.
3) Ζητάμε την επαναφορά και αποκατάσταση του 13ου και 14ου μισθού.
4) Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες και το πλαίσιο δράσης – αιτημάτων της Ομοσπονδίας και της ζητάμε με επιμονή, σχολειό σχολειό να κινητοποιήσει τους συναδέλφους.
5) Eξουσιοδοτούμε την Ομοσπονδία να προχωρήσει σε κάθε μορφή κινητοποίησης για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Η συλλογικότητα μας, η συμμετοχή μας και η στήριξη μας στις συλλογικές διαδικασίες των παραρτημάτων, του Σ.Ι.Ε.Λκαι της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε αλλά και η συνεργασία μας με τους υπόλοιπους εργαζομένους, γιατί τα προβλήματά μας και τα συμφέροντά μας είναι κοινά, είναι ο μοναδικός δρόμος να αντιμετωπίσουμε την νεοφιλελεύθερη αντεργατική λαίλαπα των μνημονιακών κυβερνήσεων

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img