ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (ΝΥΝ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (ΝΥΝ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ)

- Advertisement -spot_img

 

Το Υπ. Παιδείας, μετά από αρνητική γνωμοδότηση του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ, αποφάσισε σήμερα το οριστικό κλείσιμο των Εκπαιδευτηρίων Παπαχαραλάμπους  (Νυν Παπαχαραλάμπειο Εκπαιδευτήριο). Όπως πολλάκις έχουμε αναφέρει στις ανακοινώσεις μας, το εκπαιδευτήριο αυτό έχει «πρωταγωνιστήσει» σε πλήθος παραβιάσεων της εκπαιδευτικής, της εργατικής και της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Απλήρωτοι επί μήνες εκπαιδευτικοί, πολεοδομικές παραβάσεις, παράνομες καταγγελίες σύμβασης συγκροτούσαν ένα ζοφερό τοπίο που μοιραία θα είχε ως κατάληξη το κλείσιμο του σχολείου. Μέγα είναι το ερώτημα που τίθεται για τους γονείς, οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλει προκαταβολές διδάκτρων και τους οποίους το σχολείο με τις πρακτικές του δεν σεβάστηκε…

Το κλείσιμο ενός σχολείου δεν προκαλεί ικανοποίηση σε κανένα. Ωστόσο, δεν μπορεί να επιτρέπεται η λειτουργία παράνομων εκπαιδευτικών δομών που δεν καταβάλλουν αποδοχές, αλλά ούτε τις εισφορές τους στα δημόσια ταμεία, βλάπτοντας έτσι το δημόσιο συμφέρον. Η πολιτεία θα πρέπει να είναι αμείλικτη με τους εκπροσώπους του μοντέλου μιας παρασιτικής επιχειρηματικότητας, η οποία στηρίζεται  στην «εθελοντική» εργασία και στην παραβίαση κάθε είδους νομιμότητας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img