ΑρχικήΕιδήσειςΑΥΡΙΟ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ –...

ΑΥΡΙΟ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

- Advertisement -spot_img

Αύριο, Παρασκευή 14/12, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη εκδήλωση της ΟΙΕΛΕ για τα 60 χρόνια της λειτουργίας της στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Την εκδήλωσή μας θα τιμήσουν ο Υπουργός Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, ιστορικά στελέχη της ΟΙΕΛΕ και πλήθος συναδέλφων από όλη την Ελλάδα.

Στην ημερίδα αυτή θα παρουσιαστεί μεγάλη έρευνα του κλαδικού ινστιτούτου ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΟΙΕΛΕ για το προφίλ του ιδιωτικού εκπαιδευτικού και τις στάσεις και τις αντιλήψεις του για την ιδιωτική εκπαίδευσης, το χώρο εργασίας του και για το συνδικαλιστικό κίνημα. Με δείγμα 1200 περίπου ιδιωτικών εκπαιδευτικών, πρόκειται για τη μεγαλύτερης κλίμακας πρωτογενή ερευνητική εργασία που έχει διεξαχθεί σε επίπεδο ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Τα ευρήματα, που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι προκύπτουν σημαντικά στοιχεία για το πολύ ισχυρό επιστημονικό προφίλ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, για το βαθμό ανομίας στα ιδιωτικά σχολεία, για το βαθμό δημοκρατικής λειτουργίας στο ιδιωτικό σχολείο, την υποστήριξη μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες κ.λπ.

Επίσης, θα παρουσιαστεί εικοσάλεπτο επετειακό βίντεο βασισμένο στο πλούσιο αρχείο της Ομοσπονδίας, της ΕΡΤ και σε αρχειακό υλικό που ευγενικά μας παραχώρησαν παλιά στελέχη της ΟΙΕΛΕ.

Τέλος, θα τιμηθούν τα εν ζωή ιστορικά στελέχη της Ομοσπονδίας, ενώ θα γίνει ειδική μνεία στους θανόντες που σημάδεψαν με τον αγώνα τους τον κλάδο.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από livestreamingστην ιστοσελίδα της ΟΙΕΛΕ.

Δείτε εδώ το τελικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img