ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 3 μμ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ...

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 3 μμ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Α. ΞΑΝΘΟ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΤΟΧΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΕΕ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

- Advertisement -spot_img

Αύριο Τετάρτη, 19/7, στις 3 μμ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό μετά από πρόσκληση του τελευταίου. Αντικείμενο της συνάντησης είναι το φλέγον ζήτημα του διορισμού κατόχων παράνομων τίτλων από 18 ιδιωτικά ΤΕΕ στις νέες προσλήψεις που κάνει το  Υπουργείο και της εφαρμογής της νομοθεσίας για την ειδική επανεξέταση όσων διαθέτουν παράνομους τίτλους. Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ θα καταθέσουν συγκλονιστικά στοιχεία που διαθέτουν για το φαινόμενο της έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης και του διορισμού τους στο δημόσιο και θα ζητήσουν τη συμβολή του Υπουργείου Υγείας για να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη μάστιγα αδιαφάνειας και ανισότητας.

Από το 2005 έχουμε δώσει σκληρό αγώνα κόντρα στο νοσηρό φαινόμενο της έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών. Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια σε όλη τη χώρα με την ανοχή/συνεργασία αυτοδιοικητικών και υπηρεσιακών παραγόντων καθώς και συνδικαλιστικών στελεχών της δημόσιας εκπαίδευσης εξέδιδαν «άριστους» τίτλους σπουδών σε μαθητές που κατέβαλαν ποσά περίπου από 5-15 χιλιάδες ευρώ για να τους αποκτήσουν. Οι μαθητές αυτοί συχνά ήταν «φαντάσματα», δεν παρακολουθούσαν δηλαδή ποτέ μαθήματα και εργαστήρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ιδιωτικά ΤΕΕ που μπορούσαν να φιλοξενήσουν 200 μαθητές, ενέγραφαν συχνά υπερδιπλάσιους. Οι κάτοχοι των παράνομων τίτλων συμμετείχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ λαμβάνοντας 1000 μόρια (το ανώτατο όριο) και με αυτό τον τρόπο «έκλεβαν» τις θέσεις από πτυχιούχους που έπαιρναν το βαθμό τους με την αξία τους.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img