ΑρχικήΑνακοινώσειςΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Δ' ΑΘΗΝΑΣ...

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Δ’ ΑΘΗΝΑΣ…

- Advertisement -spot_img

Η Διεύθυνση Δ.Ε. Δ’ Αθήνας είναι μια Διεύθυνση η οποία δεν πράττει ως όφειλε σε παραβιάσεις της νομοθεσίας από ιδιωτικά σχολεία. Από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς αφήνει να χρονίζουν υποθέσεις αρνούμενη να εφαρμόσει τα αυτονόητα και στέλνει ερωτήματα στο Υπουργείο Παιδείας για το παραμικρό.

Δεν γνωρίζουμε εάν αυτό οφείλεται σε ευθυνοφοβία ή σε κάτι άλλο. Γνωρίζουμε όμως πως συνάδελφοί μας ταλαιπωρούνται αφάνταστα λόγω αυτής της κατάστασης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η υπόθεση της εκπαιδευτικού Π.Π. από το Παλλάδιο Ν. Σμύρνης. Η συνάδελφος βρίσκεται σε άδειες λοχείας και ανατροφής τέκνου από την αρχή της χρονιάς. Ο ιδιοκτήτης του σχολείου όμως αρνείται να ορίσει αναπληρωτή για όλες τις ώρες της, όπως προβλέπει ο νόμος, με αποτέλεσμα η συνάδελφος να μην μπορεί να πληρωθεί από τον ΕΛΙΓΕ! Η Διεύθυνση Δ’ Αθήνας παρακολουθεί την αυθαιρεσία του εργοδότη ευχόμενη ότι κάποια στιγμή θα αποφασίσει ο ίδιος (!) να εφαρμόσει το νόμο. Όταν, μάλιστα, η Διεύθυνση πιεστεί πολύ από την ΟΙΕΛΕ, στέλνει ένα ακόμα ερώτημα στο Υπουρ ίο μεταθέτοντας αλλού την ευθύνη και καθυστερώντας σε βάρος της εκπαιδευτικού.

Πρόσφατα, μάλιστα, ο Διευθυντής Δ.Ε. Δ’ Αθήνας αρνήθηκε να εφαρμόσει ομόφωνη (άρα και δική του!) απόφαση του ΠΥΣΔΕ για το θέμα, στέλνοντας ένα ακόμα ερώτημα στο Υπουργείο…

Ένα άλλο εξαιρετικά σοβαρό θέμα με την εν λόγω Διεύθυνση Εκπαίδευσης είναι ότι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων έχουν άμεση ενημέρωση για  ό,τι συζητείται εκεί και τους αφορά. Είναι βέβαιο ότι ένας ή περισσότεροι υπάλληλοι είναι πρόθυμοι να τους ενημερώσουν…

Καλούμε τον Διευθυντή Δ.Ε. Δ’ Αθήνας να πράξει επιτέλους το καθήκον του σε ό, τι αφορά την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ιδιωτικά σχολεία της εποπτείας του.

Τον καλούμε επίσης να λάβει μέτρα για τις “διαρροές” της υπηρεσίας της οποίας προΐσταται προς τους ιδιοκτήτες.

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img