ΑρχικήΕιδήσειςΔΣ ΟΙΕΛΕ: ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ...

ΔΣ ΟΙΕΛΕ: ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- Advertisement -spot_img

Στο σημερινό ΔΣ της ΟΙΕΛΕ συζητήθηκαν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε στο συμβούλιο ότι απεστάλη νέα επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς τον Υπουργό Παιδείας για συνάντηση, προκειμένου να συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα του κλάδου. Η Ομοσπονδία θα περιμένει μέχρι τη Δευτέρα την απάντηση στο αίτημά της και στη συνέχεια θα καθορίσει τη θέση της. Επίσης, ενημέρωσε για την πρόσκληση που εστάλη χθες σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για κοινή σύσκεψη των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.

Στη συνεδρίαση έγινε γόνιμος διάλογος με αντικείμενο το πλαίσιο δράσεων και αιτημάτων της Ομοσπονδίας για το επόμενο χρονικό διάστημα εν όψει της «αξιολόγησης» του Μαρτίου από το Υπουργείο Παιδείας και τους «θεσμούς» για το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση. Το κείμενο αυτό, μετά από νέα διαβούλευση με τις παρατάξεις, θα δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα.

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΛΕΤΗΣ

Συζητήθηκε, τέλος, το φαινόμενο των εκτός νόμου Κέντρων Μελέτης που έχει λάβει μορφή «τσουνάμι» στην ιδιωτική εκπαίδευση. Πλέον, Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών μετατρέπονται σε «Κέντρα Μελέτης», ώστε να μην δηλώνουν εκπαιδευτικούς και να τους πληρώνουν με πολύ χαμηλότερες αποδοχές από αυτές που προβλέπει η νομοθεσία. Αποφασίστηκε να περιληφθεί εκ νέου η απόφαση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ για νομοθέτηση Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και απαγόρευση των φροντιστηρίων για μαθητές δημοτικού. Αποφασίστηκε επίσης να  ζητηθεί από τον ΕΟΠΠΕΠ η άρση της άδειας λειτουργίας Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών που διαπιστωμένα, μετά από έλεγχο των υπηρεσιών του Οργανισμού,  λειτουργούν  φροντιστήρια για μαθητές Δημοτικού. Τέλος κατατέθηκε από τις Παρεμβάσεις  ένα συνολικό Κείμενο Θέσεων  για το «φαινόμενο» των Κέντρων Μελέτης.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img