ΑρχικήΑνακοινώσειςΔΣ ΟΙΕΛΕ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ...

ΔΣ ΟΙΕΛΕ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΜΠΟΥΛΟΥΤΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

- Advertisement -spot_img

Σε σημερινή, ιδιαίτερα κρίσιμη για τις επερχόμενες εξελίξεις, συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ συζητήθηκαν δύο ζητήματα:

  • Η σύναψη ΣΣΕ στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.Με την εφαρμογή των Μνημονίων, όταν και καταργήθηκαν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι αποδοχές των εκπαιδευτικών σε Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών μειώθηκαν έως και κατά 70%. Η μοναδική ΣΣΕ που υπεγράφη την περίοδο των Μνημονίων ήταν η περιβόητη «κίτρινη» εργοδοτική σύμβαση που υπέγραψαν οι εργοδότες και δήθεν εργαζόμενοι (συγγενείς ιδιοκτητών), η οποία προέβλεπε ωρομίσθιο 2,92 ευρώ την ώρα μικτά (250 ευρώ μηνιαίως με πλήρες ωράριο), σχεδόν κατά 90% μικρότερο από την προηγούμενο ωρομίσθιο που προέβλεπε η ΣΣΕ!

Μετά από γόνιμη συζήτηση και προτάσεις των παρατάξεων, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ αποφάσισε ομόφωνα να συνταχθούν εντός της εβδομάδας σχέδια ΣΣΕ για τους χώρους των φροντιστηρίων Δ.Ε. και των ΚΞΓ και εντός δεκαπενθημέρου θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων.

 

  • Αποφασίστηκε ομόφωνα πως στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα 60 χρόνια ΟΙΕΛΕ θα υπάρξει ξεχωριστή αναφορά μνήμης για την αγωνίστρια συνάδελφο Φώφη Μπουλούτα με πρόσκληση συμμετοχής προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, επιστημονικούς φορείς και πολιτικές συλλογικότητες.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img