ΑρχικήΑνακοινώσειςΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΤΙΜΑ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ;-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ...

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΤΙΜΑ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ;-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ Τ0Υ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ» ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ με την παρακάτω ανακοίνωση διαμαρτυρία εκφράζει την οργή του κλάδου για την παρασημοφόρηση από την Προεδρία της Δημοκρατίας του μέλους της «Συμβουλευτικής» του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου Νικολάου Μέρτζου.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, η ΟΙΕΛΕ, ποτέ δεν αντιλήφθηκε το ρόλο της ως ένα αποκλειστικά συνδικαλιστικό δευτεροβάθμιο όργανο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών. Η ιστορία της, η πορεία της και η δράση της θεμελιώθηκε στο λειτούργημα των μελών της, το λειτούργημα της διαπαιδαγώγησης των νέων ανθρώπων της πατρίδας μας. Και διαπαιδαγώγηση σημαίνει πρωτίστως βαθιά και θεμελιωμένη πίστη στα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Αυτά τα ιδανικά κουρέλιασε η χούντα των Συνταγματαρχών κατά την επταετία 1967-1974, καταπατώντας συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων. Σε αυτή την αλήστου μνήμης μαύρη περίοδο της χώρας, η χούντα βρήκε πρόθυμους συνεργάτες. Η ιστορική μνήμη τους τοποθετεί στην ίδια θέση, απέναντι από το δημοκρατικό φρόνημα του λαού μας, ισχυρά παραδείγματα προς αποφυγή για τη νέα γενιά!

Σήμερα μαθαίνουμε ότι πρόκειται να παρασημοφορηθεί ο Νικόλαος Μέρτζος! Ο Ν. Μέρτζος πριν τη δικτατορία υπήρξε δραστήριο μέλος της περιβόητης ΕΚΟΦ. Κατά τη διάρκεια της χούντας διορίστηκε από τον Παπαδόπουλο μέλος της πρώτης, 56μελούς «Συμβουλευτικής Επιτροπής» (11.1970). Τον επόμενο χρόνο εξελέγη από το χουντικό μηχανισμό μέλος (12.12.71), εν συνεχεία γραμματέας (10.8.71) και τέλος Β’ αντιπρόεδρος (20.1.72) της δεύτερης, 75μελούς «Συμβουλευτικής». Επιπλέον υπήρξε ένας από τους ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν στον «εμφύλιο πόλεμο» για το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού ως πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Με την ιδιότητα αυτή ο κ. Μέρτζος ανέλαβε ειδική εκστρατεία κατά του βιβλίου, καλώντας όλους τους πολίτες να προσφύγουν μαζικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσουν τη διδασκαλία του.

Η ΟΙΕΛΕ, τιμώντας την αγωνιστική παρουσία της στα κοινά, κυρίως όμως σταθερή στον προσανατολισμό της για Δημοκρατία και Ελευθερία, μηνύματα που με κάθε τρόπο οφείλουμε να διδάξουμε στους μαθητές μας, διαμαρτύρεται με οργή για την πρόταση απονομής παράσημου στο Ν. Μέρτζο. Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση να ακυρώσουν την επιχειρούμενη «κάθαρση» σε έναν από τους, ευτυχώς, λίγους Έλληνες που συνέβαλαν στην 7χρονη σκλαβιά του Ελληνικού Λαού.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img