ΑρχικήΑνακοινώσειςΕΚΤΑΚΤΟ: ΞΕΚΙΝΑ ΕΔΕ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΥΡΥΤΑΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΦΟΙΤΗΣΗΣ (ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΩΝ) ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ...

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΞΕΚΙΝΑ ΕΔΕ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΥΡΥΤΑΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΦΟΙΤΗΣΗΣ (ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΩΝ) ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

- Advertisement -spot_img

Με κατάπληξη λάβαμε σήμερα το μεσημέρι την απάντηση σε ερώτημα που απέστειλε η ΟΙΕΛΕ προς Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην περιοχή της Αττικής, μετά από καταγγελίες που διαβιβάστηκαν προς τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, σύμφωνα με την οποία σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας που κόπτεται για την «αριστεία» λαμβάνει χώρα εκτεταμένη παραποίηση των βιβλίων φοίτησης των μαθητών.

Η απάντηση της οικείας Διεύθυνσης επιβεβαιώνει πλήρως την καταγγελία. Τα βιβλία φοίτησης παραποιήθηκαν με μπλάνκο, ή σε κάποιες περιπτώσεις καταστράφηκαν εντελώς με αποτέλεσμα εκατοντάδες απουσίες μαθητών κυρίως των τελευταίων τάξεων του Λυκείου να «εξαφανιστούν»! Σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι απουσίες που σβήνονταν ανά μαθητή ξεπερνούσαν τις 400!

Η Διεύθυνση ενημέρωσε την ΟΙΕΛΕ ότι για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα ξεκινά άμεσα ΕΔΕ. Η Ομοσπονδία θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση και ζητά από τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν αυστηρά το νόμο ακόμη και σε ιδιωτικά σχολεία που θεωρούνται «άβατα». Η ευνοιοκρατία των ισχυρών στην ιδιωτική εκπαίδευση πρέπει, επιτέλους, να τερματιστεί.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img