ΑρχικήΑνακοινώσειςΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ Ν. 4415/2016 ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ...

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ Ν. 4415/2016 ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

- Advertisement -spot_img

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ιστορική ημέρα που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων ο Ν. 4415/2016 επί Υπουργίας Ν, Φίλη. Με το νόμο αυτό έληξε η μαύρη περίοδος Αρβανιτόπουλου που είχε μεταφέρει την εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων στο Υπουργείο Εργασίας και είχε εγκαθιδρύσει καθεστώς εργασιακού Μεσαίωνα σ’ αυτά με αποτέλεσμα να γιγαντωθεί σε πρωτοφανή βαθμό η ανομία.

Κάνουμε σήμερα ένα μικρό αφιέρωμα στην ημέρα, δημοσιεύοντας ορισμένα κείμενα της περιόδου που επαναφέρουν μνήμες και υπενθυμίζουν σε όλους μας ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο και ότι κάθε ημέρα θα πρέπει να παλεύουμε για το καλό της εκπαίδευσης και για τα δικαιώματά μας.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ιστορική για το πνεύμα του νόμου και για το πολιτικό σκεπτικό πίσω από την ψήφιση του νόμου ήταν η ομιλία του τότε Υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη. Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε στη ανάγκη να διατηρηθεί η παροχή δημόσιου αγαθού στα ιδιωτικά σχολεία, αλλά ότι αυτό μπορεί να γίνει με όρους συνταγματικής νομιμότητας. Επομένως, η παροχή της εκπαίδευσης ως κοινωνικού αγαθού δεν μπορεί να γίνει με εκβιαζόμενους και απειλούμενους εκπαιδευτικούς. Αυτό, τόνισε, είναι το σχολείο της αγοράς, το νεοφιλελεύθερο σχολείο.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τοποθέτηση του Ν. Φίλη για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Δείτε εδώ απόσπασμα της τοποθέτησης του Ν. Φίλη.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img