ΑρχικήΑνακοινώσεις«ΕΝΙΑΙΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ, ΒΑΛΤΕ...

«ΕΝΙΑΙΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ, ΒΑΛΤΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ» – ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ Εφ.Συν.

- Advertisement -spot_img

Με αφορμή το κατάπτυστο υπόμνημα του ΣΙΣ για τη μη εγγραφή παιδιών με ΑμεΑ στα ιδιωτικά σχολεία, ο Χ. Κάτσικας σε ένα βαρυσήμαντο δισέλιδο άρθρο στη σημερινή έκδοση της Εφ.Συν. ξεδιπλώνει το σχέδιο για τη θεμελίωση του σχολείου της αγοράς στην Ελλάδα. Στο άρθρο καταγράφεται με λεπτομέρεια η προσπάθεια των εγχώριων δυνάμεων της αγοράς να διαλυθεί η δημόσια εκπαίδευση και να αντικατασταθεί από ένα σύστημα για ολίγους, όπου δεν θα υπάρχει πρόνοια για τα παιδιά ειδικών κατηγοριών, για τα παιδιά των μη προνομιούχων, για τους μαθητές των ακριτικών περιοχών. Φραγμό στο σχέδιο αυτό έβαλαν οι τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης που αποκατέστησαν σε ένα βαθμό τον ενιαίο χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος, σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος.

Ο αρθρογράφος περιγράφει αναλυτικά την άθλια νομοθετική παρέμβαση Αρβανιτόπουλου το 2014 και την πρόταση των ΣΕΒ και ΣΙΣ για την Παιδεία με μισθούς πείνας και δικαιώματα γαλέρας για τους εκπαιδευτικούς και με μια εκπαίδευση χωρίς παιδαγωγικές αρχές και χωρίς ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ, ο οποίος επισημαίνει τον τεράστιο κίνδυνο που απειλεί ολόκληρη την εκπαίδευση, αν το σχέδιο αυτό εφαρμοστεί, και του ΓΓ της Ομοσπονδίας που μίλησε για την παγκόσμια διάσταση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης στην Παιδεία.

Διαβάστε εδώ το άρθρο της Εφ. Συν.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img