ΑρχικήΕιδήσειςΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ...

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ

- Advertisement -spot_img

Μετά τη χθεσινή ανάρτηση της ΟΙΕΛΕ για την εκκίνηση μαζικών προσφυγών ιδιωτικών εκπαιδευτικών για την επαναφορά Δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματος αδείας, η ανταπόκριση των συναδέλφων είναι εντυπωσιακή. Τα τηλέφωνα της Ομοσπονδίας, αλλά και των εκπροσώπων της έχουν κυριολεκτικά «σπάσει» με συναδέλφους να δηλώνουν την πρόθεσή τους να προσφύγουν για όσα τους αφαιρέθηκαν πραξικοπηματικά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

ΠΩΣ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΤΑ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Με αμφίβολης νομιμότητας διαδικασίες την περίοδο 2012-14 ακυρώθηκαν θεσμικές αποφάσεις με αποτέλεσμα να επιβληθεί η “αναγκαστική” μισθολογική εναρμόνιση των ιδιωτικών με τους δημόσιους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με έρευνα του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ οι χαριστικές αυτές διαδικασίες απέφεραν περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στους 150 περίπου επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, ενώ τα δημόσια ταμείαζημιώθηκαν κατά 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!

Πλέον, όμως, όπως και χθες αναφέραμε, υπάρχει ένα διαφορετικό πολιτικό-οικονομικό πλαίσιο. Δεν υπάρχουν μνημονιακές υποχρεώσεις και μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα, όπου οι περικοπές δεν βαίνουν υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, αλλά υπέρ του συμφέροντος επιχειρηματιών και κατά του δημόσιου κορβανά. Επιπλέον, είναι σαφές από το Ν. 4472/2017 ότι οι αποζημιώσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών εντάσσονται στην ευρύτερη εργατική νομοθεσία, επομένως θα πρέπει άμεσα να θεσπιστεί η επαναφορά των Δώρων και του επιδόματος αδείας. Η ΟΙΕΛΕ τις επόμενες ημέρες θα αποστείλει σχετικό υπόμνημα-αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για την θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να προσφύγουν θα πρέπει πρώτα να αποστείλουν αίτηση προς τους νόμιμους εκπροσώπους των σχολείων, ζητώντας την αναδρομική καταβολή των Δώρων και του επιδόματος αδείας από το 2012 (ή από την ημερομηνία διορισμού τους, εφόσον είναι μετά το 2012) έως και σήμερα. Στη συνέχεια, και με την προϋπόθεση της αρνητικής απάντησης από το σχολείο, κατατίθεται η προσφυγή.

Όπως αναφέραμε και χθες, είναι συμφέρουσα η ομαδική προσφυγή εναντίον κάποιου σχολείου, διότι τα έξοδα επιμερίζονται. Επίσης, ζητούμε από τους συναδέλφους πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία να έρθουν σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία για να υπάρχει συντονισμός ενεργειών.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img