ΑρχικήΑνακοινώσειςΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ: 3.073 ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ,...

ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ: 3.073 ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ, 1186 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ 5000 ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ!

- Advertisement -spot_img

Με αφορμή το κρίσιμο ζήτημα του διορισμού κατόχων παράνομων τίτλων σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, οι ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να ασκηθεί πολιτική πίεση στο Υπουργείο Υγείας και να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη, έκαναν λόγο για τον κίνδυνο απόλυσης 5.000 ανθρώπων (!) από τα δημόσια νοσοκομεία.

Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ;

Η κινδυνολογία αυτή καταρρέει σήμερα. Με βάση επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, αποδεικνύεται ότι ο αριθμός των κατόχων παράνομων τίτλωνείναι 3.073. Ωστόσο μόλις το ένα τρίτο από αυτούς (1.186) έχουν την ειδικότητα «Βοηθών Νοσηλευτικής». Είναι χαρακτηριστικό ότι από αυτούς, οι 1100 περίπου ήταν απόφοιτοι των δύο «αμαρτωλών» ιδιωτικών ΤΕΕ της Άρτας «Τομή» και «Ευρώπη». Από αυτούς, μόλις οι μισοί έχουν διοριστεί στο δημόσιο (οι υπόλοιποι, μετά τις χθεσινέςενέργειεςΥπουργείου Παιδείας – ΑΣΕΠ, δεν έχουν πλέον πρόσβαση για διορισμό στο δημόσιο, καθώς οι τίτλοι τους ακυρώθηκαν). Τα στοιχεία αυτά θα κοινοποιηθούν και στο ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ.

Παραθέτουμε απόσπασμα από τα στοιχεία που μόλις μας απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Α’ Κύκλου Β’ Κύκλου
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ 51 33
ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦ/ΜΩΝ 1 1
ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 555 631

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ ΚΑΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ…

 

Θα συμμεριζόμασταν τον προβληματισμό της ΠΟΕΔΗΝ, αν μιλούσε απλώς για τον κίνδυνο να μείνουν τα πολύπαθα δημόσια νοσοκομεία χωρίς προσωπικό, καθώς όλοι γνωρίζουμε τον ηρωικό αγώνα των λειτουργών της Υγείας σε αντίξοες συνθήκες για να έχουν οι πολίτες δωρεάν υπηρεσίες.  Σε μια τέτοια περίπτωση, θα υποστηρίζαμε δημόσια τις θέσεις της, αν ταυτόχρονα αποδεχόταν ότι η έκδοση τίτλων με παράνομο τρόπο είναι καταδικαστέα και βλαπτική για το δημόσιο συμφέρον, για την Παιδεία και την Υγεία και αν ζητούσε τη λύση του προβλήματος με εναλλακτικούς τρόπους (πχ, τον διορισμό των επιλαχόντων από τους πίνακες με νόμιμα πτυχία).

Η ΟΙΕΛΕ έχει δώσει μάχη ενάντια στο συντεχνιακό και μικροπολιτικό συνδικαλισμό. Δεν διστάσαμε να ζητήσουμε όλα αυτά τα χρόνια το κλείσιμο παράνομων σχολείων, γιατί ξέραμε ότι η λειτουργία τους είναι επιζήμια για την κοινωνία. Δεν διστάσαμε να ζητήσουμε την οριστική απόλυση «συναδέλφων» ιδιωτικών εκπαιδευτικών που συμμετείχαν σε σκάνδαλο νόθευσης των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Είναι ισχυρή μας πεποίθηση ότι τη βασική ευθύνη για την αποκάλυψη των παρανομιών σε κάθε εργασιακό χώρο την έχει ο εργαζόμενος και ότι, αν συγκαλύπτει, έχει εξίσου βαριές ευθύνες με τον εργοδότη και θα πρέπει τις ευθύνες αυτές να τις αναλάβει.

Aυτή είναι η δική μας εκδοχή του ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού της διαφάνειας, της νομιμότητας, της υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος και των δημόσιων αγαθών με οποιοδήποτε κόστος, ακόμη κι αν χρειαστεί να συγκρουστείς με συμφέροντα μικροπολιτικά και συντεχνιακά και θεωρούμε ότι αποτελεί μονόδρομο, αν θέλει το εργατικό κίνημα να αποκτήσει ξανά δύναμη και αξιοπιστία στην κοινωνία.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img