ΑρχικήΑνακοινώσειςΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ «ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΣΤΗΝ ΟΙΕΛΕ...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ «ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΣΤΗΝ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΑΕΙ ΥΨΗΛΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ παρέλαβε από τη «Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας» την παρακάτω επιστολή σχετικά με την απόφαση μείωσης θέσεων εισακτέων σε σχολές ΑΕΙ υψηλής ζήτησης.
Αγαπητοί φίλοι κ.κ. M.Κουρουτέ. Ν.Παίζη και Γ.Χριστόπουλε,

Καλή σας ημέρα!

Σας προωθώ το σημερινό Δελτίο Τύπου της “Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας” (εκπροσωπούμε 170.000 γονείς & κηδεμόνες 85.000 μαθητών που φοιτούν σε Ιδιωτικά Σχολεία σε όλη την Ελλάδα) που αφορά στο αίτημά μας προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για ανάκληση της πρόσφατης απόφασής του για δραστική και άμεση μείωση των θέσεων στις υψηλής ζήτησης σχολές των ΑΕΙ.

«Η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για περικοπή του αριθμού των εισακτέων στις σχολές υψηλής ζήτησης των ΑΕΙ – δυο μόλις μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις – οδηγεί σε έκρηξη άγχους χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους. Η αντιπαιδαγωγική και άδικη αυτή απόφαση, εκδόθηκε μάλιστα τέσσερις ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας για συμμετοχή των μαθητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η δήλωση και 5ου μαθήματος που θα επέτρεπε στο μαθητή να έχει πρόσβαση και σε 2ο πεδίο! Aκόμα όμως και στην περίπτωση που η προθεσμία δεν είχε λήξει, ο μαθητής θα έπρεπε να γνωρίζει τις αλλαγές τουλάχιστον ένα έτος πριν, καθώς είναι αδύνατο να καταφέρει να μελετήσει επαρκώς το 5ο μάθημα μέσα σε μόλις δύο μήνες. Το μέτρο πλήττει σχεδόν όλους τους υποψηφίους, μια που με το φαινόμενο ντόμινο, θα επηρεαστούν οι βάσεις των περισσοτέρων σχολών ανατρέποντας τον προγραμματισμό και τη στόχευση των μαθητών. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης αυτής απόφασης είναι για παράδειγμα το γεγονός ότι στην Ιατρική Σχολή η μείωση των 220 θέσεων ισοδυναμεί με την κατάργηση των Τμημάτων Ιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ΜΑΖΙ».

Θα παρακαλούσα για την δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου Δελτίου Τύπου σε όλα τους καθηγητές-μέλη σας προς ενημέρωσή τους, καθώς και τη έντονη συστράτευση όλων μας προς την κατεύθυνση της ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης, για το καλό των παιδιών που δίνουν φέτος Πανελλαδικές εξετάσεις.

Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή/και διευκρίνιση.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img