ΑρχικήΑνακοινώσειςΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ...

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ κ. Γ. ΔΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ-ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΣΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ

- Advertisement -spot_img

Η αναγκαιότητα για κινητοποίηση όλων των δυνάμεων στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και για την υπογραφή ΣΣΕ στο χώρο των Φροντιστηρίων ΔΕ των Κέντρων Ξένων Γλωσσών καταγράφηκε στη σημερινή εποικοδομητική συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΙΕΛΕ με τον Βουλευτή Α Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ κ. και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Γ. Δελή. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Μ. Κουρουτός και ο Γ.Γ. Γ. Χριστόπουλος ενώ τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ εκπροσώπησε ο Π. Μαργαρώνης.

Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ αναφέρθηκαν στην εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των Φροντιστηρίων ΔΕ και στον χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, όπου κυριαρχεί η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, η καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας για τις διακοπές, τις αργίες, την καταβολή των δώρων και η εργασιακή ανασφάλεια. Έγινε εκτενής συζήτηση για το ζήτημα της  προκλητικής προσφυγής της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ που έχει ως στόχο το κατά 50% κουτσούρεμα του ήδη φτωχού ωρομισθίου (6.75 ευρώ μεικτά) των εκπαιδευτικών.  Τέλος, έγινε αναφορά στο κρίσιμο ζήτημα της λειτουργίας των παράνομων Κέντρων Μελέτης και των Φροντιστηρίων δημοτικού που λειτουργούν ως Δούρειος Ίππος εργασιακής εξαθλίωσης και εκπαιδευτικής ανομίας στους χώρους των Φροντιστηρίων και των ΚΞΓ.

Ο Βουλευτής κ. Δελής, αφού τόνισε τη διαχρονική στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα της Ομοσπονδίας και των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, ανέφερε πως το κόμμα θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων με φόντο την προσφυγή της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ, η οποία εκδικάζεται στις 19 Μαρτίου. Υπογράμμισε ότι αποτελεί αναγκαιότητα η υπογραφή συλλογικής σύμβασης για τους χώρους των Φροντιστηρίων και των ΚΞΓ που θα θωρακίσει τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, ενώ σημείωσε πως θα αναλυθούν πρωτοβουλίες και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο τόσο για τις άθλιες συνθήκες εργασίας σε Φροντιστήρια και σε ΚΞΓ όσο και για το ζήτημα των Κέντρων Μελέτης που εδώ και χρόνια εκκρεμεί.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img