ΑρχικήΕιδήσεις«ΕΦΥΓΕ» ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΕΚΛΕΚΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΕΕ...

«ΕΦΥΓΕ» ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΕΚΛΕΚΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΕΕ ΛΑΡΙΣΑΣ Μ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΕΕ

- Advertisement -spot_img

Μόλις πριν από λίγο γίναμε αποδέκτες μιας εξαιρετικά δυσάρεστης είδησης. Η Μεταξωτή (Ξένια) Ιωακειμίδου – Παπαγεωργίου, εκπαιδευτικός και πρώην Προϊσταμένη Γραφείου ΤΕΕ Λάρισας, έφυγε από τη ζωή μετά από μακρόχρονη μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η Μεταξωτή Ιωακειμίδου έγινε γνωστή στο δικό μας χώρο από την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε, μαζί με τον Γιάννη Καραμήτρο, Διευθυντή ΔΕ Λάρισας, για την κάθαρση στο χώρο της ιδιωτικής ΤΕΕ. Αποτέλεσε ιστορικά ένα από τα λίγα – δυστυχώς – στελέχη της εκπαίδευσης που διαχρονικά δεν δίστασαν να τα βάλουν με πανίσχυρα συμφέροντα, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να προστατευθεί το δημόσιο αγαθό της Παιδείας.

Την περίοδο ψήφισης του Ν. 3577 (Νόμου Γιαννάκου) που για πρώτη φορά έθεσε το πλαίσιο για την καταπολέμηση της μάστιγας των παράνομων τίτλων από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, η Μεταξωτή έδωσε μέσα σε δύσκολες συνθήκες έναν αξιοπρεπή και έντιμο αγώνα για να καταπολεμηθεί η διαφθορά. Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε συγκεκριμένα, παράνομα ΤΕΕ που οδηγήθηκαν σε κλείσιμο, ενώ ασκήθηκαν πειθαρχικές και ποινικές διώξεις στους υπευθύνους τους.

Πέρα από την δραστηριοποίησή της στο χώρο της εκπαίδευσης, η εκλιπούσα υπήρξε εξαιρετικά δραστήρια στην τοπική κοινωνία, έχοντας διατελέσει Αντιδήμαρχος Λάρισας.

Η κηδεία της θα γίνει τη σήμερα στις 15.00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Λάρισα.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ευχόμαστε  δύναμη και κουράγιο στους οικείους της.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img