ΑρχικήΑνακοινώσεις«ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ»… ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...

«ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ»… ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;;;

- Advertisement -spot_img

Με κατάπληξη παραλάβαμε σήμερα nonpaper διευθυντικού στελέχους σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο και δημοσιεύουμε, που πληροφορεί τους συναδέλφους ότι επίκειται νομοθέτημα για την αξιολόγηση στα ιδιωτικά σχολεία και ότι γι΄αυτό το λόγο αναστέλλεται (προσέξτε, δεν ακυρώνεται!) η παράνομη εσωτερική διαδικασία αξιολόγησης!

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση  αναφέραμε πως δημόσια διακηρυγμένη πρόθεση του Υπουργού Παιδείας είναι η νομοθέτηση για το κρίσιμο ζήτημα της επιλογής των Διευθυντών στα ιδιωτικά σχολεία. Όπως είναι γνωστό, ο θεσμός του Διευθυντή σχετίζεται άμεσα με την αξιολόγηση και τις όποιες διαδικασίες επιλέγει η πολιτεία να εφαρμοστούν σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Το τελευταίο διάστημα πληροφορούμαστε πως ορισμένοι ιδιοκτήτες μιλούν απευθείας με συμβούλους του Υπουργού Παιδείας, οι οποίοι τους διαβεβαιώνουν ότι είναι έτοιμο νομοθέτημα για την αξιολόγηση στα ιδιωτικά σχολεία που θα ψηφιστεί άμεσα. Φυσικά, η πλευρά των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών δεν έχει καμία τέτοια ενημέρωση, διότι εδώ και καιρό το Υπουργείο Παιδείας έχει κλείσει κάθε πόρτα διαλόγου στην ΟΙΕΛΕ.

Ερωτούμε λοιπόν:

Ποιο είναι αυτό το νομοθέτημα και τι περιέχει;

Τέθηκε σε διαβούλευση με όλους τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, όπως έλεγε ο κ. Γαβρόγλου πριν μερικούς μήνες στη Βουλή;

Ποιο είναι, τελικά, αυτό το μυστικό που μοιράζονται οι σύμβουλοι του κ. Υπουργού με ορισμένους σχολάρχες και δεν μπορούμε να μάθουμε εμείς;;;

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img