ΑρχικήΕιδήσειςΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

- Advertisement -spot_img

Η καρδιά της δημοκρατίας είναι ο διάλογος, η δημόσια διαβούλευση. Οι κυβερνήσεις δεν λογοδοτούν μόνο στις εκλογές, αλλά οφείλουν να δέχονται την κρίση, τον έλεγχο, τις προτάσεις των πολιτών και κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Η έλλειψη διαλόγου είναι δείγμα αυταρχισμού και προκαλεί βαθιά κρίση στους θεσμούς.

Δυστυχώς η τωρινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει αποφασίσει να κλείσει κάθε πόρτα διαλόγου, τουλάχιστον προς την ΟΙΕΛΕ και τους εκπροσώπους των εργαζόμενων στην ιδιωτική εκπαίδευση, παρά τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο. Το έλλειμμα διαλόγου δεν τραυματίζει όμως μόνο τη θεσμοθετημένη σχέση των κοινωνικών φορέων. Αποθρασύνει και το τμήμα αυτό των επιχειρηματιών της εκπαίδευσης που εκλαμβάνουν την εχθρική στάση του Υπουργείου προς την ΟΙΕΛΕ ως νεύμα ανοχής για τις δικές τους παρανομίες. Διόλου τυχαία, τους τελευταίους μήνες οξύνεται η ανομία στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Αύριο η Ομοσπονδία θα δημοσιοποιήσει αναλυτικά στοιχεία για την άρνηση κάθε μορφής διαλόγου του Υπουργείου Παιδείας με την ΟΙΕΛΕ  που θα προκαλέσουν κατάπληξη σε κάθε πολίτη.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img