ΑρχικήΑνακοινώσειςΗ ΟΙΕΛΕ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΜΕΣΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Η ΟΙΕΛΕ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΜΕΣΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

- Advertisement -spot_img

Η χθεσινή μας ανακοίνωση για το όργιο παρανομιών στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον εκατοντάδων πολιτών, όπως φάνηκε από την επισκεψιμότητα σε social media και στην ιστοσελίδα μας που άγγιξε αριθμούς ρεκόρ. Ταυτόχρονα από χτες το απόγευμα προέκυψαν νέες, σοβαρότατες καταγγελίες συναδέλφων νηπιαγωγών που εργάζονται σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία σε πολλές περιοχές της χώρας (κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, της Αττικής, της Λάρισας, των Κυκλάδων).

Με αφορμή τις καταγγελίες αυτές και με γνώμονα την αντιμετώπιση του σοβαρότατου ζητήματος νομιμότητας στο χώρο των ιδιωτικών νηπιαγωγείων, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Π.Ε. όλης της χώρας, καλώντας τους να ελέγξουν σε πρώτη φάση τα διοριστήρια των εκπαιδευτικών, αλλά και τις μισθοδοτικές καταστάσεις που πολλές από αυτές τις μονάδες δεν καταθέτουν καν. Καλούμε, επίσης, τις Διευθύνσεις να ελέγξουν, εάν τα νηπιαγωγεία λειτουργούν παράνομα (με τους διορισμένους νηπιαγωγούς) αυτή το χρονικό διάστημα που αποτελεί περίοδο διακοπών.

Τέλος, επειδή υπάρχουν ενημερώσεις συναδέλφων για παράνομες καταγγελίες σύμβασης στο πρώτο έτος της διετίας, ή τις κλασικές, δυστυχώς, καταγγελίες στα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου, ώστε να ξαναπροσληφθούν το Σεπτέμβριο, αποστείλαμε στις Διευθύνσεις την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας που ορίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά καταγγελία σύμβασης από ιδιοκτήτη ιδιωτικού σχολείου στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ/στον ΟΑΕΔ, αν δεν υπάρξει πρώτα διοικητική πράξη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img