ΑρχικήΑνακοινώσειςΗ ΟΙΕΛΕ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ...

Η ΟΙΕΛΕ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας λίστα με συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία που, σύμφωνα με καταγγελίες, κρατούν απλήρωτους τους συναδέλφους μας από δύο έως και δεκαπέντε μήνες!

Το χρονικό αυτό διάστημα είναι ακόμη μεγαλύτερο , καθώς ορισμένοι ιδιοκτήτες  δίνουν  επί σειρά ετών μικροποσά ως προκαταβολές των οφειλόμενων! Στο ογκούμενο αυτό φαινόμενο οικονομικής εξαθλίωσης και “ομηρίας” των ιδιωτικών εκπαιδευτικών προστίθενται καταγγελίες για ιδιωτικά σχολεία που πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να μην πληρωθούν τους καλοκαιρινούς μήνες!

Προκαλεί εντύπωση ότι, αν και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν δέσμια αρμοδιότητα από τον νόμο να ελέγχουν σε μηνιαία βάση τις μισθοδοτικές καταστάσεις των εκπαιδευτικών και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σχολεία που δεν πληρώνουν τους εκπαιδευτικούς επί μήνες (άρα δεν καταθέτουν μισθολογικές καταστάσεις),  πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν προχωρούν σε πειθαρχικό έλεγχο των παρανομούντων, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Η ΟΙΕΛΕ ζήτησε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας για να διερευνηθούν οι καταγγελίες που αφορούν συγκεκριμένα  ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας και της επαρχίας. Απέστειλε, δε, ενημερωτική επιστολή στον Υπουργό Παιδείας για το ζήτημα, επισημαίνοντας την αδράνεια των υπηρεσιών του Υπουργείου.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img