ΑρχικήΑνακοινώσειςΗ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ,...

Η ΟΙΕΛΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

- Advertisement -spot_img

Συνάδελφος από σχολείο των νοτίων προαστίων επικοινώνησε σήμερα με την ΟΙΕΛΕ, για να εκφράσει την δυσαρέσκειά του και να ζητήσει εξηγήσεις σχετικά με την προχθεσινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, όπου είχαμε καταγγείλει το γεγονός ότι, εν αγνοία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, περιφερειακές υπηρεσίες και ομάδα σχολικών συμβούλων εργάζονται από κοινού για τη διαφημιστική προώθηση «Συνεδρίου» το οποίο διοργανώνει μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Αττικής που εδώ και πολλά χρόνια έχει προβεί σε βαρύτατες παραβιάσεις της νομοθεσίας. Μάλιστα, ο συνάδελφος διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας ότι η ΟΙΕΛΕ στοχοποιεί την επιστημονική δραστηριότητα του ιδιωτικού σχολείου και των εκπαιδευτικών που εργάζονται εκεί.

Απαντώντας στον καλό συνάδελφο αλλά και ενημερώνοντας όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα ιδιωτικά σχολεία της χώρας, θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

Α. Η ΟΙΕΛΕ στην ανάρτησή της δεν κατονομάζει το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και θέλει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, απευθυνόμενη προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και προς όσους είναι αρμόδιοι για τον έλεγχο της νομιμότητας. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, απέστειλε την Παρασκευή στον Υπουργό Παιδείας επιστολή – καταγγελία για την απίστευτη αυτή υπόθεση, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του για το ξερίζωμα της τοπικής αυτής εκπαιδευτικής διαπλοκής.
Β. Η ΟΙΕΛΕ στηρίζει και ενισχύει με κάθε τρόπο την ευρύτερη εκπαιδευτική, πολιτιστική, αθλητική και επιστημονική δραστηριότητα των ιδιωτικών σχολείων (Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Ημερίδες, Ημέρες Πολιτισμού κ.λπ), γιατί πιστεύει ότι τα σχολεία πρέπει να είναι πυρήνες εκπαίδευσης και αξιών, ανοιχτοί στην κοινωνία και στους προβληματισμούς της εποχής μας.

Γ. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, για τα παραπάνω είναι από την πλευρά των σχολείων ο σεβασμός και η τήρηση της νομιμότητας, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του εν λόγω εκπαιδευτηρίου, το οποίο εδώ και χρόνια παραβιάζει τη νομοθεσία με πολλούς τρόπους (λειτουργία σε ημέρες αργιών και διακοπών, παραχάραξη ωρολογίων προγραμμάτων και πλήρης φροντιστηριοποίηση, μη κατάθεση των απογευματινών δράσεων και των εκπαιδευτικών που εργάζονται σ’ αυτές) και, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ, κατά παράδοξο τρόπο παραμένει στο απυρόβλητο. Επισημαίνουμε ότι η καταγγελία δεν αφορά μόνο αυτό το εκπαιδευτήριο αλλά αναφέρεται σε αρκετά άλλα ιδιωτικά σχολεία.

Με βάση τα παραπάνω, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή για το θέμα στην Πανελλήνια Επιτροπή Σχολικών Συμβούλων. Δείτε εδώ την επιστολή.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img