ΑρχικήΑνακοινώσειςΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΙΔ.ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΙΕΖΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΨΕΥΔΩΣ ΣΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ...

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΙΔ.ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΙΕΖΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΨΕΥΔΩΣ ΣΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΣΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΙ

- Advertisement -spot_img

Πληροφορηθήκαμε προ ολίγου ότι ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου στον Πειραιά, για το οποίο ξεκινά προκαταρκτική εξέταση από την οικεία Διεύθυνση λόγω σοβαρότατων καταγγελιών για σειρά παρανομιών, συγκεντρώνει εκπαιδευτικούς στο γραφείο του πιέζοντάς τους να μην καταθέσουν την αλήθεια. Όπως είναι φυσικό, αρκετοί είναι οι εκπαιδευτικοί που είναι θορυβημένοι από τις εργοδοτικές πιέσεις.
Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε επιστολή προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά για το ζήτημα. Είμαστε, τέλος, υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους συναδέλφους που θα κληθούν να καταθέσουν σε προκαταρκτικές εξετάσεις για ιδιωτικά σχολεία ότι, αν συλληφθούν ψευδόμενοι, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο καταλογισμού βαρύτατης πειθαρχικής ποινής. Στόχος κάθε ευσυνείδητου ιδιωτικού εκπαιδευτικού λειτουργού είναι τα ιδιωτικά σχολεία να λειτουργούν νόμιμα με βάση το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία. Αντιθέτως, η κάλυψη των παρανομιών του ιδιοκτήτη με το πρόσχημα της «σωτηρίας του σχολείου» αποτελεί πράξη νομικά κολάσιμη και ηθικά απαράδεκτη που έχει ως μόνο αποτέλεσμα τη διαιώνιση συνθηκών διαφθοράς και ανομίας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img