ΑρχικήΑνακοινώσειςΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΕ ΙΔ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ...

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΕ ΙΔ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ – ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΕΣ «ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥΣ!

- Advertisement -spot_img

Αποκαλύπτουμε σήμερα νέο σκάνδαλο σε ιδιωτικό σχολείο του Πειραιά. Ιδιοκτήτης σε παράρτημα μεγάλης αλυσίδας φροντιστηρίου εργάζεται παράνομα σε ιδιωτικό σχολείο του Πειραιά (μάλιστα η παρουσία του στα socialmediaείναι άκρως προκλητική, καθώς διαφημίζει το φροντιστήριό του όντας και διορισμένος εκπαιδευτικός…) στερώντας ώρες από εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου με μειωμένο ωράριο.
Το σκάνδαλο αυτό έχει διπλή όψη, Αφενός μεν, είναι παράνομη για ευνόητους λόγους σύγκρουσης συμφερόντων και προστασίας μαθητών και γονέων από αθέμιτη διαφήμιση και ανταγωνισμό, αφετέρου δε, επειδή ένας παράνομος εκπαιδευτικός στερεί ώρες από συναδέλφους με πολλά χρόνια υπηρεσίας που δεν μπορούν να συμπληρώσουν το ωράριό τους.
Σε ό, τι μάλιστα αφορά το δεύτερο σκέλος, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας το φαινόμενο των «εξαναγκασμένων» (όπως μας καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί) παραιτήσεων συναδέλφων από ώρες διδασκαλίας. Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αορίστου χρόνου πιέζονται για να παραιτηθούν του νομοθετικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους για συμπλήρωση πλήρους ωραρίου, προκειμένου οι σχολάρχες να έχουν ένα τρομοκρατημένο, κακοπληρωμένο και ευάλωτο διδακτικό προσωπικό (σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα τις επιπλέον ώρες παίρνουν ιδιοκτήτες φροντιστηρίων που είναι παράνομα εργαζόμενοι σε ιδιωτικά σχολεία). Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που μαρτυρά τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που έχει εγκαθιδρυθεί τα τελευταία χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης ένα μεγάλο τμήμα των εκπαιδευτικών (περίπου 60!) έχουν παραιτηθεί …εθελοντικά από τις ώρες τους!
Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας για τα ζητήματα αυτά ζητώντας την άμεση παρέμβαση της πολιτείας. Καλούμε επίσης κάθε συνάδελφο που εξαναγκάζεται σε παραίτηση από ώρες, να το καταγγείλει στην Ομοσπονδία, καθώς χάνει και μισθό, αλλά και προϋπηρεσία.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img