ΑρχικήΑνακοινώσειςΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, Η ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΗΝ...

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, Η ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΕΦΕ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΣΣΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ

- Advertisement -spot_img

Σήμερα καταγράφεται για την ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά και για το σύνολο του κόσμου της εργασίας μια ιστορική στιγμή. Μετά από 6,5 χρόνια μνημονιακής απορρύθμισης που διέλυσε πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών στα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η ΟΙΕΛΕ απευθύνει σήμερα πρόσκληση για σύναψη ΣΣΕ στην ΟΕΦΕ, την Ομοσπονδία των ιδιοκτητών φροντιστηρίων Ελλάδας.

 

Μετά την κατάρρευση των ΣΣΕ στην Ελλάδα επί κυβέρνησης Παπαδήμου, οι ελάχιστοι επιχειρηματίες του χώρου κέρδισαν από τη σωρεία των μνημονικών ρυθμίσεων εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τις οποίες αφαίρεσαν από την τσέπη των περίπου 80 χιλιάδων εργαζόμενων του χώρου που απώλεσαν από το 35% έως και το 90% των μισθών τους. Επιπλέον, η πλήρης απορρύθμιση της κρατικής εποπτείας στα Φροντιστήρια δευτεροβάθμιας (αλλά και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών) γιγάντωσε φαινόμενα παραβίασης της εργατικής και της φορολογικής νομοθεσίας (εκδικητικές απολύσεις, «μαύρη» εργασία, φοροδιαφυγή, φοροαποφυγή).

 

Πλέον, η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει είναι ευνοϊκό για τη σύναψη ΣΣΕ, ενώ η σταθεροποίηση της οικονομίας και η νέα πραγματικότητα μετά την ψήφιση του Ν. 4415/2016 με την κατοχύρωση κατώτατου ωρομισθίου θέτουν πρόσφορο έδαφος για τη διεξαγωγή των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

 

Η Ομοσπονδία μας διαχρονικά θεωρεί ότι μόνο μέσω του ανοιχτού κοινωνικού διαλόγου και των ελεύθερων διαπραγματεύσεων μπορούν να προκύψουν συνθήκες διαφάνειας, ισονομίας και δικαιοσύνης. Για το λόγο αυτό καλούμε τους εργοδότες στο χώρο των Φροντιστηρίων, που κατά καιρούς έχουν δημόσια τοποθετηθεί υπέρ της διαβούλευσης, να αποδείξουν ότι εννοούν όσα λένε και να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις για τη σύναψη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα περιλαμβάνει δίκαιους, βιώσιμους όρους τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img