ΑρχικήΑνακοινώσειςΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ...

ΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ – ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

- Advertisement -spot_img

Σημαντική η παρέμβαση των Προέδρων της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ και των αιρετών μας εκπροσώπων στα ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης, όπου ελήφθησαν σε πολύ καλό κλίμα καίριες αποφάσεις για την αποκατάσταση της νομιμότητας στα σχολεία της περιοχής.

  • Ελέγχθηκε αναλυτικά η υπηρεσιακή κατάσταση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών
  • Επανήλθε το πραγματικό ωράριο των συναδέλφων που εξαναγκάστηκαν πέρσι από τις ιδιοκτησίες των σχολείων τους σε δήθεν οικειοθελείς παραιτήσεις από μέρος του ωραρίου τους
  • Διαπιστώθηκε ότι ελάχιστα ιδιωτικά σχολεία έχουν καταθέσει δράσεις και ωρολόγιο πρόγραμμα

Η εστία ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση της Θεσσαλονίκης με τα σχολεία-φρούρια ασυδοσίας και μαύρης εργασίας πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι χθεσινές αποφάσεις δημιουργούν αισιοδοξία ότι επιτέλους μπαίνουμε σε ένα δρόμο επίλυσης των προβλημάτων. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει, επιτέλους, να ανασάνουν, να αισθανθούν αξιοπρεπείς, προκειμένου να προσφέρουν εκπαιδευτικό έργο. Είναι αδιανόητο οι άνθρωποι αυτοί να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται απογεύματα, Σαββατοκύριακα, ημέρες αργιών και διακοπών, να απειλούνται προκειμένου να υπογράψουν βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας τους, να τρομοκρατούνται καθημερινά.

Οι αιρετοί του κλάδου μας κατέστησαν σαφές ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν κατά γράμμα οι διατάξεις των Ν. 4415/2016 και 4472/2017 και το νέο ραντεβού δόθηκε για τις αρχές Νοέμβρη όπου θα μέχρι τότε τα ιδιωτικά σχολεία θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τα θέματα με το ωρολόγιο πρόγραμμα, την κατάθεση των δράσεων και τη συμπλήρωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών με τις δράσεις αυτές.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img