ΑρχικήΕιδήσειςΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ καλεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίησε των συνδικάτων ενώνοντας την φωνή τους με αυτή των υπόλοιπων εργαζόμενων, των άνεργων, των μη προνομιούχων και των συνταξιούχων που μαστίζονται από τις αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας. Η προσυγκέντρωση της ΟΙΕΛΕ θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:30 π.μ.

Η ΟΙΕΛΕ συμμετέχει στην απεργία με το δικό της διεκδικητικό πλαίσιο όπως αυτό ψηφίστηκε στο τελευταίο έκτακτο Δ.Σ. της. Τα αιτήματα του κλάδου είναι τα ακόλουθα:

 1. Να είναι σαφής η συμπερίληψη των ιδιωτικών σχολείων και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο πεδίο εφαρμογής του νέου νόμου για τις υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης. Η αξιολόγηση εκπαιδευτικών να γίνεται με τις ίδιες διαδικασίες που ίσχυαν πριν από την ψήφιση του Ν. 4472/2017. Επομένως, θα πρέπει να θεσμοθετηθεί η επιλογή των Διευθυντών με αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια και το βάρος στην επιστημονική/παιδαγωγική εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων να πέφτει στους Σχολικούς Συμβούλους.
 2. Εφαρμογή του Ν. 4472/2017 για αποκατάσταση του 13ου και 14ου μισθού, καθώς ο νόμος προβλέπει την ενσωμάτωσή μας στο καθεστώς αποζημιώσεων του ιδιωτικού τομέα
 3. Εφαρμογή της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και για τα τμήματα ΙΒ των ιδιωτικών σχολείων
 4. Επαναφορά της αρμοδιότητας του Συλλόγου Διδασκόντων στον καθορισμό του ωρολόγιου προγράμματος, καθώς με το τρέχον καθεστώς που επεβλήθη με το Ν. 4472/2017 έχει οξυνθεί η ανομία.
 5. Άμεση ψήφιση νέου νόμου για τα ξένα σχολεία και εναρμόνιση του εργασιακού καθεστώτος των εκπαιδευτικών που προέρχονται από την Ε.Ε. με το καθεστώς των Ελλήνων ιδιωτικών εκπαιδευτικών
 6. Επικαιροποίηση του πειθαρχικού των ιδιωτικών σχολείων (οι ποινές του Ν. 682/77 είναι εξαιρετικά επιεικείς και συχνά δεν υπάρχει εφαρμογή τους)
 7. Άμεσος επανέλεγχος της αδειοδότησης των σχολείων που έχουν προχωρήσει στην κομπίνα της αλλαγής εταιρικής σύνθεσης και έχουν ζητήματα φορολογικής-ασφαλιστικής ενημερότητας
 8. Αντιμετώπιση της γιγαντωμένης αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας σε όλο το φάσμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης με τη δημιουργία κοινού, ειδικού σώματος Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας και τη συστηματοποίηση των ελέγχων
 9. Νομοθέτηση με βάση την πρόταση της Ομοσπονδίας για να τερματιστεί η αθλιότητα με τα Κέντρα Μελέτης και η μαζική μετατροπή φροντιστηρίων και ΚΞΓ σε Κ.Μ.
 10. Άμεση Εφαρμογή του Ν. 4415/2016 για τα φροντιστήρια (ηλεκτρονική πλατφόρμα)
 11. Επαναφορά των ΣΣΕ στο χώρο των φροντιστηρίων των ΚΞΓ και των ιδιωτικών ΙΕΚ.

Στο Δ.Σ. κατατέθηκαν άλλες δύο προτάσεις που μειοψήφισαν. Η πρόταση των Παρεμβάσεων που έλαβε 2 ψήφους και η πρόταση του ΠΑΜΕ που έλαβε 1 ψήφο.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img