ΑρχικήΑνακοινώσειςΚΑΛΕΣΜΑ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/3

- Advertisement -spot_img


Η ΟΙΕΛΕ καλεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει για την Παρασκευή, 16/3 και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 13:00 σε ένδειξη συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των αναπληρωτών και των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών. Στη συγκέντρωση θα δώσει το παρόν το ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Η υποστήριξη της Ομοσπονδίας στο δίκαιο αγώνα των αναπληρωτών είναι διαχρονική. Οι αναπληρωτές καλύπτουν τις τελευταίες δεκαετίες τις αστοχίες και τα λάθη του πολιτικού συστήματος, κρατώντας ζωντανά τα σχολεία ιδίως στις παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές. Παρά το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς καλούνται να υπηρετήσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις οικογένειές τους, πληρώνονται μόλις 9 μήνες το χρόνο και έχουν μειωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο κλάδος μας δεν πρέπει να ξεχνά ότι εκατοντάδες αναπληρωτές προέρχονται από τα σπλάχνα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών απολύθηκαν εκδικητικά την περίοδο Αρβανιτόπουλου και σήμερα υπηρετούν τη δημόσια εκπαίδευση.

Η θέση της ΟΙΕΛΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. Ισότιμες εργασιακές σχέσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς τώρα. Μόνιμοι διορισμοί, 12μηνη πληρωμή, άδειες μητρότητας, ασφαλιστική ισονομία για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές.

Ο αγώνας για μια καλύτερη Παιδεία, για δίκαιες εργασιακές σχέσεις μας αφορά όλους. Λέμε όχι στον κοινωνικό αυτοματισμό, λέμε ναι στην κοινή δράση και στην ενότητα όλων των εκπαιδευτικών!

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img