ΑρχικήΑνακοινώσειςΚΑΛΗ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ Η...

ΚΑΛΗ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ Η ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

- Advertisement -spot_img

Η Ομοσπονδία εύχεται σε όλους τους συναδέλφους με την επίσημη έναρξη του σχολικού έτους 2017-18 μια καλή και δημιουργική χρονιά. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε σε όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς την ανάγκη να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και να προστατέψουν οι ίδιοι την εφαρμογή των Ν. 4415/2016 και 4472/2017 στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Το προηγούμενο διάστημα είχαμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μια σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν τον κλάδο. Υπενθυμίζουμε ορισμένα από τα θέματα αυτά:

Απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση η βλαπτική μεταβολή ωραρίου του ιδιωτικού εκπαιδευτικού.

Σε περίπτωση μείωσης τμημάτων και τάξεων, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν το ωράριό τους με άλλες σχολικές δράσεις και δραστηριότητες σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της σχολικής μονάδας, όπως: ενισχυτική διδασκαλία, πρόσθετη διδακτική στήριξη, ενίσχυση της γλωσσομάθειας, συντονισμός κλάδου ή άλλης ομάδας εκπαιδευτικών, διοργάνωση αθλητικών, πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και άλλων δράσεων, ανάθεση ωρών ως υπευθύνων εργαστηρίων ή διοικητικό έργο. Επίσης, το ωράριο ιδιωτικού εκπαιδευτικού με μειωμένο ωράριο συμπληρώνεται με τις εκτός υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος δραστηριότητες.

Δέον να σημειωθεί ότι δεν επιτρέπεται ιδιωτικό σχολείο να προσλάβει νέο εκπαιδευτικό, εάν πρώτα δεν συμπληρωθεί το ωράριο των αρχαιότερων της ίδιας ειδικότητας.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τόσο για τις πρόσθετες δράσεις όσο και για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών που διδάσκονται πέραν της υποχρεωτικής γλώσσας που προβλέπεται από το ωρολόγιο πρόγραμμα έχουν προτεραιότητα πρόσληψης οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας για να συμπληρωθεί το ωράριό τους.

Τέλος, απαγορεύεται η δυνατότητα παραίτησης του ιδιωτικού εκπαιδευτικού από μέρος του ωραρίου του. Έτσι παύει το όργιο εκβιασμών εναντίον ιδιωτικών εκπαιδευτικών που είχε ξεκινήσει μετά την ψήφιση του Ν. 3848/2010.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img