ΑρχικήΕιδήσειςΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΑΧΑΙΑΣ: ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΕΛΕ ,...

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΑΧΑΙΑΣ: ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΕΛΕ , ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΚΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

- Advertisement -spot_img

Πλήρες δικαίωση του πολύμηνου αγώνα των απολυμένων εκπαιδευτικών του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» της Πάτρας αλλά και των διαχρονικά διατυπωμένων θέσεων της ΟΙΕΛΕ στο ΠΥΣΔΕ Αχαΐας. Το Συμβούλιο έκρινε άκυρες τις καταγγελίες σύμβασης των εκπαιδευτικών λόγω δήθεν κλεισίματος του σχολείου και ίδρυσης νέου (με την επωνυμία ΙΚΕ Αναγέννηση). Το ΠΥΣΔΕ λαμβάνοντας υπόψη σχετικές Δικαστικές Αποφάσεις έκρινε ότι το παλιό σχολείο δεν έκλεισε ποτέ και ότι ουσιαστικά υπήρξε μεταβίβαση άδειας. Σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 8 του ν. 682/77 κατά τη διάρκεια μεταβίβασης άδειας ιδιωτικού σχολείου απαγορεύονται οι απολύσεις των εκπαιδευτικών.

Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν πολλές φορές για την περίφημη κομπίνα με το δήθεν κλείσιμο ιδιωτικών σχολείων και το άνοιγμα νέων με ελαφρώς διαφορετική ονομασία , την οποία εφήρμοσαν κάποια ιδιωτικά σχολεία με διπλό στόχο:

Α) να απαλλαγούν από το παλιό – και ακριβό – εκπαιδευτικό προσωπικό και να προσλάβουν νέους εκπαιδευτικούς με στόχο τη δραστική μείωση του εργασιακού κόστους και

Β) να μηδενιστούν οι οφειλές τους στα ταμεία του κράτους. Η κομπίνα αυτή, έμπνευσης Αρβανιτόπουλου, είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση δεκάδων ιδιωτικών εκπαιδευτικών και την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τα δημόσια ταμεία.

Επειδή, ωστόσο, το ΠΥΣΔΕ είναι αναρμόδιο να εκτελέσει τη συγκεκριμένη απόφαση, το θέμα παραπέμπεται για οριστική έγκριση στο ΚΥΣΔΕ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img