ΑρχικήΕιδήσειςΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ Η ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΡΧΩΝ – ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ Η ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΡΧΩΝ – ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ είναι υποχρεωμένη να εκφράσει την κατηγορηματική της αντίθεση με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εναντίον του Προέδρου της ΟΕΦΕ (της Ομοσπονδίας των εργοδοτών στο χώρο των φροντιστηρίων) το Υπουργείο Παιδείας. Όσο άστοχες κι αν είναι οι δηλώσεις κάποιου, η νομική ενέργεια εναντίον του κρίνεται λανθασμένη τόσο για λόγους δημοκρατίας όσο και για λόγους ουσιαστικούς.

Το πρόβλημα με το χώρο των φροντιστηρίων δεν έγκειται στις δηλώσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας των εργοδοτών. Έγκειται στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών, στο όργιο μαύρης εργασίας (τουλάχιστον το ένα τρίτο των εκπαιδευτικών είτε είναι εντελώς αδήλωτοι, είτε έχουν αδήλωτες ώρες), στην παραβίαση της ασφαλιστικής και της φορολογικής νομοθεσίας. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ας φροντίσει να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο πρόσφατα ψηφισθείς Ν. 4415/2016 που αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να αποκατασταθούν στοιχειώδεις συνθήκες νομιμότητας στα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Άλλωστε, η δικαιοσύνη αναμένεται να αποφανθεί σύντομα για τον Πρόεδρο της ΟΕΦΕ και την …κοινωνική δράση της Ομοσπονδίας της οποίας ηγείται.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img