ΑρχικήΑνακοινώσειςΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΟΙΕΛΕ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΟΙΕΛΕ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

- Advertisement -spot_img

 

Η σημερινή συμφιλιωτική διαδικασία, μετά από αίτηση της ΟΙΕΛΕ,  στο Υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και των τριών εργοδοτικών Οργανώσεων στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών είχε θετικό αποτέλεσμα.

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, αφού τόνισε ότι στο παρελθόν υπήρξε συναίνεση και σοβαρός κοινωνικός διάλογος με εργοδοτικές ενώσεις του χώρου, τόνισε πως η διαδικασία αυτή πρέπει να επανεκκινήσει, ώστε να λυθούν ευρύτερα ζητήματα που αφορούν στην ξενόγλωσση εκπαίδευση. Από τις εργοδοτικές ενώσεις αρχικά καταγράφηκαν ορισμένες ενστάσεις. Σε διαφορετικούς τόνους οι εκπρόσωποι των τριών οργανώσεων εξέφρασαν την άποψη ότι από την στιγμή που έχει ψηφιστεί ο νόμος Φίλη, δεν χρειάζεται ΣΣΕ και ότι οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων αν επιθυμούν, μπορούν να προσφύγουν στην διαδικασία της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Ωστόσο, ήταν σημαντική η παρέμβαση του Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη, ο οποίος τόνισε πως ο ρόλος του Υπ. Εργασίας δεν είναι να εμπλακεί στους όρους σύναψης μίας ΣΣΕ, αλλά να αποκατασταθεί μια κουλτούρα συνεννόησης και διαλόγου ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους. Μετά από την παρέμβαση αυτή, οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών ενώσεων συμφώνησαν να ξεκινήσουν απευθείας διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη με σκοπό την υπογραφή ΣΣΕ.

 

Πιθανότατα η διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα μετά από συνεννόηση των δύο πλευρών.

 

 

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img