ΑρχικήΑνακοινώσειςΜΙΑ (ΑΚΟΜΗ) ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΑΝΑΥΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ,...

ΜΙΑ (ΑΚΟΜΗ) ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΑΝΑΥΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ… – Η ΨΗΦIΣΗ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΞΓ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

- Advertisement -spot_img

Το γεγονός ότι τα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών αποτελούν εστία ανομίας είναι γνωστό. Η αδήλωτη και η υποδηλωμένη εργασία αποτελούν δυστυχώς τον κανόνα και η εργασιακή εκμετάλλευση των εκπαιδευτικών θυμίζει Μεσαίωνα.

Ωστόσο, υπάρχουν ιστορίες συναδέλφων που εξοργίζουν και τον πλέον ψύχραιμο. Συνάδελφος κατήγγειλε στην Ομοσπονδία τη βάναυση εκμετάλλευσή της από τον ιδιοκτήτη Κέντρου Ξένων Γλωσσών που εδρεύει στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Η εκπαιδευτικός που βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη κατήγγειλε ότι δηλώνεται για τις μισές ώρες από αυτές που πραγματικά εργάζεται. Πέραν αυτού όμως ακόμα και οι ώρες που δηλώνονται δεν αμείβονται κανονικά, καθώς ο εργοδότης την πληρώνει με έναντι (ήδη της χρωστά σημαντικό χρηματικό ποσό) και μετά από παρακλήσεις της εκπαιδευτικού που χρειάζεται το (πενιχρό) μεροκάματα για τις απαραίτητες γυναικολογικές εξετάσεις. Εξοργιστικό είναι επίσης το γεγονός ότι, αν και η σύμβασή της για φέτος έληξε, η συνάδελφος θα εργαστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου και μάλιστα ο φροντιστηριάρχης την έχει υποχρεώσει, μιας που λόγω παιδιού της ανακοινώθηκε ότι δεν θα ξαναδουλέψει στο συγκεκριμένο ΚΞΓ (!), να εκπαιδεύσει την «αντικαταστάτριά» της, η οποία μάλιστα δεν διαθέτει τα από το νόμο προβλεπόμενα τυπικά προσόντα πρόσληψης (πτυχίο, επάρκεια διδασκαλίας!).

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

Η ΟΙΕΛΕ έχει ήδη προχωρήσει σε ενημέρωση της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας, ενώ θα στηρίξει την εκπαιδευτικό στην προσφυγή της στην Επιθεώρηση Εργασίας. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ιστορία αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της αθλιότητας που επικρατεί στο χώρο των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Επομένως, θεωρούμε ότι το άρθρο 116 του νομοσχεδίου για τις υποστηρικτικές δομές εκπαίδευσης που σύντομα θα ψηφιστεί στη Βουλή και το οποίο θεσπίζει αυστηρό πλαίσιο εποπτείας των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών που εργάζονται σ΄αυτούς τους χώρους, θα πρέπει να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα.
Διαβάστε εδώτο άρθρο 116 του σχεδίου νόμου για τις υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img