ΑρχικήΑνακοινώσειςΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...

ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ MY SCHOOL ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΩΡΟΛΟΓΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

- Advertisement -spot_img

MY SCHOOL

Με σημερινή του εγκύκλιο το ΥΠΠΕΘ υπενθυμίζει την υποχρέωση που έχουν τα ιδιωτικά σχολεία να καταχωρήσουν στο πληροφοριακό σύστημα myschool “τα στοιχεία λειτουργίας τους, όσον αφορά στο ωρολόγιο πρόγραμμα (υποχρεωτικό ΕΩΠ και παρεκκλίσεις) καθώς και τις προαιρετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες πέραν αυτού” (απογευματινές δράσεις).

Η εγκύκλιος αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την εφαρμογή της νομιμότητας σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία, καθώς πλήθος ήταν οι περιπτώσεις παραχάραξης των ωρολογίων προγραμμάτων, των παράνομων διευρυμένων ωραρίων των εκπαιδευτικών και της μαύρης, αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας.

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε, αν εφαρμοστεί η νομιμότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα μόλις το 10% των ιδιωτικών σχολείων έχουν δηλώσει τις απογευματινές τους δράσεις, αν και αυτό προβλέπεται ρητά από τη νομοθεσία. Η ΟΙΕΛΕ θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση και θα παρέμβει όπου παρατηρείται ότι δεν τηρείται η εγκύκλιος.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img