ΑρχικήΑνακοινώσειςΞΕΚΙΝΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ...

ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΛΕΤΗΣ – ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

- Advertisement -spot_img

Αύριο Δευτέρα, 30/10, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός καταθέτει στον ανακριτή στοιχεία σχετικά με την αδράνεια της ηγεσίας του ΕΟΠΠΕΠ στη γενικευμένη ανομία του χώρου των Κέντρων Μελέτης, καθώς ενεργοποιήθηκε αίτημα εισαγγελικής έρευνας που είχε καταθέσει η Ομοσπονδία.

Υπενθυμίζουμε ότι με απόφασή του το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ αποφάσισε να ζητηθεί εισαγγελική παραγγελία για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες της διοίκησης του ΕΟΠΠΕΠ και πιο συγκεκριμένα της Διευθύνουσας Συμβούλου για το ζήτημα των Κέντρων Μελέτης.  Η εν λόγω, αν και είχε δεχθεί από την Ομοσπονδία μας στα μέσα Ιουλίου σοβαρότατες και συγκεκριμένες καταγγελίες για παράνομα Κέντρα Μελέτης , όχι μόνο δεν την κοινοποίησε ως όφειλε στις υπηρεσίες του Οργανισμού για να ξεκινήσει έρευνα, αλλά με απόφασή της αποσύρθηκε από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ η Υπεύθυνη Δήλωση που όφειλαν να καταθέτουν οι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας και Κέντρων Ξένων Γλωσσών προκειμένου να αδειοδοτηθούν, στην οποία θα έπρεπε ρητά να αναφέρεται ρητά πως δεν διαθέτουν τέτοια δομή.

Αποτέλεσμα της αδράνειας (;) αυτής είναι το «ξεσάλωμα» των επιτήδειων επιχειρηματιών της εκπαίδευσης με αποτέλεσμα σήμερα να λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα εκατοντάδες τέτοιες παράνομες δομές (θυμίζουμε ότι Κέντρα Μελέτης-φροντιστήρια για παιδιά δημοτικού απαγορεύονται ρητά από τη νομοθεσία) με αδήλωτο προσωπικό, χωρίς κτηριακό έλεγχο και χωρίς καμία απολύτως διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των χιλιάδων ανθρώπων, μαθητών και εργαζόμενων, που βρίσκονται καθημερινά στους χώρους. Μάλιστα κάποια τέτοια Κέντρα διαφημίζουν τη μετακίνηση μαθητών με οχήματα που φυσικά δεν είναι πιστοποιημένα όπως και οι οδηγοί τους.

 Από τη μαύρη εργασία και τη φοροδιαφυγή τα δημόσια ταμεία χάνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι μικροί μαθητές ηλικίας 6-12 ετών μετατρέπονται στους σκληρότερα εργαζόμενους της Ε.Ε. υποχρεωμένοι να εγκλωβίζονται σε περιβάλλον τάξης για ατελείωτες ώρες, την ώρα που θα έπρεπε να περνούν χρόνο με οικογένεια και φίλους, να αθλούνται, να ψυχαγωγούνται, να ασκούν πολιτιστικές δραστηριότητες και να ξεκουράζονται. Η ακαδημαϊκή εντατικοποίηση σε μια τόσο τρυφερή ηλικία μόνο καταστροφικά αποτελέσματα, συναισθηματικά και ψυχολογικά, μπορεί να έχει και θα προκαλέσει την εύλογη απέχθεια χιλιάδων παιδιών για τη μάθηση.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img