ΑρχικήΕιδήσειςΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 37Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ: ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ...

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 37Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ: ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

- Advertisement -spot_img

Ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το 37ο Συνέδριο του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ. Κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου η διαφύλαξη της Παιδείας ως δημόσιου αγαθού από τον κίνδυνο της εμπορευματοποίησης και η μάχη για ανθρώπινες, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με τη νομιμοποίηση των συνέδρων των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΟΙΕΛΕ. Με μεγάλη πλειοψηφία οι σύνεδροι σε ένα ακόμη συνέδριο  τοποθετήθηκαν υπέρ της διατήρησης της ΟΙΕΛΕ ως αμιγώς εκπαιδευτικής (κι όχι ως «κλαδικής» που ζητούσαν κάποιοι) Ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια έγινε απολογισμός διοικητικών και οικονομικών πεπραγμένων του προηγούμενου ΔΣ και ακολούθησαν τοποθετήσεις των εκπροσώπων των παρατάξεων, αλλά και συνέδρων. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται η ψηφοφορία για εκλογή εφορευτικής επιτροπής, ενώ το απόγευμα θα συνεχιστούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων και θα τεθούν στην κρίση των συνέδρων ψηφίσματα των παρατάξεων.

Αύριο, τελευταία ημέρα του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία για την εκλογή νέου ΔΣ της Ομοσπονδίας, Εξελεγκτικής Επιτροπής, Αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ και για την έγκριση Διοικητικού, Οικονομικού Απολογισμού και της Χάραξης Πορείας του κλάδου.

Αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας θα ακολουθήσει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για τα αποτελέσματα.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img