ΑρχικήΑνακοινώσειςΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

- Advertisement -spot_img

Είμαστε υποχρεωμένοι, μετά από ερωτήματα συναδέλφων, να αναδημοσιεύσουμε τις θέσεις της Ομοσπονδίας για τους Διευθυντές των ιδιωτικών σχολείων.

Η ΟΙΕΛΕ έχει ως πάγια θέση την δραστική αλλαγή του παρόντος πεδίου αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας στην επιλογή Διευθυντών που σήμερα γίνεται αποκλειστικά από τους σχολάρχες. Θεωρούμε ότι ο αυθαίρετος αυτός τρόπος επιλογής, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να γίνεται Διευθυντής είτε ο ίδιος ο σχολάρχης, ή ο “τοποτηρητής” του, αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία για τη γιγαντωμένη ανομία στα ιδιωτικά σχολεία. Δυστυχώς η καταδολίευση πολλών διαδικασιών στην ιδιωτική εκπαίδευση (ωρολόγια προγράμματα, ενδοσχολικές εξετάσεις, νόμιμα διοριστήρια, ωράριο εκπαιδευτικών, κ.λπ.) γίνεται με βασική ευθύνη των “δοτών” Διευθυντών.

Ας μην υπάρχει καμιά αμφιβολία. Οι θέσεις της ΟΙΕΛΕ είναι σαφείς και έχουν ληφθεί με αποφάσεις Συνεδρίων και μετά από ζωντανό διάλογο με εκατοντάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που κατέθεσαν (μετά από πρόσκλησή μας) τις απόψεις τους. Ο αγώνας μας για την αλλαγή του υπάρχοντος πλαισίου θα είναι διαρκής.

Διαβάστε εδώ τις θέσεις της ΟΙΕΛΕ, όπως κατατέθηκαν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στο Υπουργείο Παιδείας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img