ΑρχικήΑνακοινώσειςΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ...

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΕΓΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

- Advertisement -spot_img

Προχθές ο Υπουργός Παιδείας στην τοποθέτησή του στη Βουλή προχώρησε στη διατύπωση της ακόλουθης θέσης για το ζήτημα των απολύσεων:

«Κατά ένα μεγάλο ποσοστό, μειώνεται, περιορίζεται η αυθαιρεσία. Διότι, ο Σχολάρχης, δεν υπήρχε κριτήριο με βάση το οποίο γινόντουσαν οι καταγγελίες. Τώρα, τουλάχιστον να έχουμε κάποια κριτήρια, τα οποία είναι παιδαγωγικότερου και εκπαιδευτικότερου χαρακτήρα. (…)Η ρύθμιση που εισάγουμε, είναι, ότι οι Εκθέσεις – και έχει σημασία, γιατί δεν είναι απλές καταγγελίες – πάνε σε ένα τριμελές όργανο, το οποίο απαρτίζουν 3 Πρωτοδίκες. Έχει σημασία αυτό, δηλαδή, οι 3 Πρωτοδίκες. Οι Πρωτοδίκες – και σας το αναφέρω αυτό για να μην υπάρχει «σπέκουλα» επί του θέματος, οι οποίοι – είναι υποχρεωμένοι να συνεδριάσουν και να βγάλουν απόφαση, μέσα σε 60 ημέρες.

 Άρα, η υποχρέωση βαρύνει τους δικαστές, βαρύνει αυτό το όργανο και είναι υποχρεωμένοι, να βγάλουν αυτή την απόφαση.

Είναι εντελώς προφανές, ότι δεν είναι δυνατό να αρχίσει η όποια διαδικασία απόλυσης στα μέσα της ακαδημαϊκής χρονιάς, κυρίως, επειδή υπάρχει και μια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και συγκεκριμένα, η 266/2014».

Η ΟΙΕΛΕ ζήτησε χθες ραντεβού με τον Υπουργό για να επιβεβαιωθούν τα λεγόμενα του για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πλέον, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα αναμένουν αποτύπωση των δηλώσεων του Υπουργού στη διάταξη που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img