ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ 56 ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ROSTER ΤΗΣ...

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ 56 ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ROSTER ΤΗΣ Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ-ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΡΑΓΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ;

- Advertisement -spot_img

Άρθρο 56, Ν. 682/77 (βρίσκεται ακόμη, τυπικά τουλάχιστον, σε ισχύ)

Κατάργησις φροντιστηρίων Δημοτικής Εκπαιδεύσεως

Από της ενάρξεως ισχύος του παρόντος καταργούνται τα φροντιστήρια Δημοτικής Εκπαιδεύσεως, αιρουμένων αυτοδικαίως των χορηγηθεισών αδειών ιδρύσεως και λειτουργίας αυτών.

 

Ε, και; Ποιος νοιάζεται; Ούτε η πολιτεία, ούτε οι εποπτεύοντες φορείς, ουδείς ασχολείται με την εφαρμογή του νόμου και την περιφρούρηση, όχι μόνο του δημόσιου συμφέροντος, αλλά κυρίως των δικαιωμάτων των μικρών μαθητών για υγιή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη, παιχνίδι και οικογενειακή ζωή. Πλέον, ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης έχει τεθεί κάτω από τον αμείλικτο νόμο της αγοράς με θύματα κυρίως χιλιάδες παιδιά. Αδίστακτοι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται τις ανάγκες της κοινωνίας για φύλαξη των παιδιών των εργαζόμενων και στήνουν παράνομα φροντιστήρια για μαθητές δημοτικού, τα οποία διαφημίζουν άφοβα, διότι γνωρίζουν πως κανείς δεν θα τους αγγίξει.

 

Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα flyerενός εκ των μεγαλύτερων αλυσίδων φροντιστηρίων στη χώρα, των Φροντιστηρίων Πουκαμισά. Στο διαφημιστικό αυτό φυλλάδιο η ιδιοκτησία ανερυθρίαστα παρουσιάζει τα 56 «εκπαιδευτήρια» που λειτουργούν ως φροντιστήρια μαθητών δημοτικού, κατά σαφή παραβίαση του Ν. 682/77. Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι η διαφημιστική αυτή εκστρατεία είναι ευρύτατη, οι εποπτικές αρχές της πολιτείας αδιαφορούν πλήρως. Αποτέλεσμα αυτής της εκτεταμένης κατάστασης με χιλιάδες μονάδες να λειτουργούν εκτός νόμου, σε ανέλεγκτα κτήρια, με μεταφορές μαθητών με ανέλεγκτα οχήματα και οδηγούς, συχνά μέχρι τις 10 το βράδυ ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Οι μαθητές μπαίνουν σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ιδρυματοποίησης σε τάξη από το πρωί μέχρι το βράδυ, με τις συνέπειες να είναι ολέθριες σε ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο.

 

Η ΟΙΕΛΕ ήταν ο πρώτος κοινωνικός φορέας που κατήγγειλε το θέμα αυτό στον ΕΟΠΠΕΠ, καθώς μέχρι και το καλοκαίρι του 2017 οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών ήταν υποχρεωμένοι να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διαθέτουν τέτοια παράνομη δομή για να λάβουν άδεια λειτουργίας. Για κάποιο δυσερμήνευτο λόγο (για τον οποίο η ΟΙΕΛΕ έχει ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση) η ηγεσία του ΕΟΠΠΕΠ ζήτησε την απόσυρση της υπεύθυνης δήλωσης, με αποτέλεσμα σε ελάχιστες εβδομάδες να ξεφυτρώσουν σε κάθε γωνία της χώρας Κέντρα Μελέτης και φροντιστήρια δημοτικού.

 

Η Ομοσπονδία μας έχει αποστείλει συγκεκριμένες προτάσεις για το ζήτημα στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει δεσμευτεί το επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε διάλογο και νομοθέτηση. Οποιαδήποτε δομή απογευματινή για μαθητές ηλικίας 6-12 ετών θα πρέπει να παρέχει αποκλειστικά και μόνο υπηρεσίας δημιουργικής απασχόλησης, με στόχο την ψυχαγωγία και την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Είναι ο μόνος τρόπος το τέρας της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης και η ακόρεστη δίψα για κέρδος ορισμένων να μην προκαλέσει βαθύτατες βλάβες στο πλέον ευαίσθητο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img