ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΟΙΕΛΕ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΟΙΕΛΕ

- Advertisement -spot_img

Την Παρασκευή 19/1 έγινε συνάντηση με τις άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) για τον κίνδυνο εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, της εισόδου όρων ασύδοτης αγοράς στην Παιδεία και της δραματικής εντατικοποίησης των όρων εργασίας των εκπαιδευτικών (αύξηση διδακτικού ωραρίου) που μπορεί να επιφέρουν χιλιάδες απολύσεις δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών. (Δείτε εδώ τη χθεσινή κοινή ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ).

Μπροστά σ’ αυτές τις κρίσιμες εξελίξεις, η Ομοσπονδία συντονίζει τον κλάδο σε μια αγωνιστική κατεύθυνση. Η πρότασή μας είναι:

  • Πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό σχολείων, ώστε να αποφασιστούν συγκεκριμένες δράσεις και κορύφωση των κινητοποιήσεων το Μάρτιο, την περίοδο δηλαδή που έχει προαναγγελθεί η «αξιολόγηση» του νομοθετικού πλαισίου για την εκπαίδευση
  • Ενημέρωση κομμάτων για τις εξελίξεις με ξεκίνημα από τον Τομέα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ
  • Επίσημη διαμαρτυρία σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που δεν φροντίζουν για την εφαρμογή του νόμου
  • Προσφυγή της ΟΙΕΛΕ με τους συναδέλφους στην Επιθεώρηση Εργασίας σε σχολεία που οφείλουν δεδουλευμένες αποδοχές. Ήδη το τελευταίο δίμηνο συνάδελφοι από 7 σχολεία που προσέφυγαν μαζί με την Ομοσπονδία στις αρμόδιες αρχές έχουν λάβει το σύνολο, ή μέρος των οφειλόμενων.

Παραθέτουμε εδώ το πλαίσιο αιτημάτων της ΟΙΕΛΕ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img