ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑ ΧΡΗΣΤΟΥ, ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ...

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑ ΧΡΗΣΤΟΥ, ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

- Advertisement -spot_img

Η Ιωάννα Χρήστου παρουσίασε σήμερα στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη το νέο της πόνημα με τίτλο «Υπεργραφία». Για το βιβλίο μίλησαν ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός Λαοκράτης Βάσσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η Ι. Χρήστου είναι Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπ. Παιδείας και πρώην Διευθύντρια Ιδ. Εκπαίδευσης με εξαιρετικό έργο και ιδιαίτερα γόνιμη συνεργασία με την ΟΙΕΛΕ. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔ). Μιλάει τρεις γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά. Ασχολήθηκε επί δεκαετία με τη διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, καθώς και με τον χορό flamenco και τη διδασκαλία του επί είκοσι πέντε χρόνια.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Τι δυνάμεις κρύβονται πίσω από την υπεργραφία;

Ο Στρατής και ο Νικήτας γεννιούνται στην Πάργα, στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Παλεύουν να ορίσουν τη μοίρα τους, μέσα σε έναν στρόβιλο γεγονότων, όπου το ασήμαντο έχει δραματικές επιπτώσεις, ενώ το σημαντικό περνά σχεδόν απαρατήρητο. Γύρω τους, ένας ολόκληρος κόσμος προσώπων, κοινωνικών τάξεων, επαγγελμάτων, πεποιθήσεων και εποχών επηρεάζει με τρόπο ανεξίτηλο τους ήρωες της ιστορίας.

Η παιδική τους ζωή, οι φιλίες, οι ανησυχίες, οι φόβοι και οι έρωτές τους, μαζί με ένα πλέγμα συμπτώσεων και ιστορικών γεγονότων είναι η αφετηρία για μια περιπλάνηση δύο περίπου αιώνων, από την Πάργα και τα σανατόρια της Κέρκυρας των αρχών του 19ου αιώνα έως την Ελλάδα του σήμερα.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img