ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ...

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ: Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ, ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

- Advertisement -spot_img

Η σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ δικαιώνει απολύτως τις θέσεις της ΟΙΕΛΕ, αλλά και των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ στο Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ  που εδώ και μήνες καταγγέλλουν μια πρωτοφανή κατάσταση αυταρχισμού και δυσερμήνευτων αποφάσεων από τις οποίες εξυπηρετούνται ιδιωτικά συμφέροντα. Θυμίζουμε ότι η ΟΙΕΛΕ έχει ζητήσει  από τη δικαιοσύνη (ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη) δικαστική έρευνα για τις αποφάσεις της ηγεσίας του ΕΟΠΠΕΠ σχετικά με την παράνομη λειτουργία των Κέντρων Μελέτης.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ με σκληρή γλώσσα καταγγέλλει τον ολισθηρό δρόμο που έχει πάρει ο ΕΟΠΠΕΠ από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνουσας Συμβούλου η κ. Ελ. Γιαννακοπούλου.  Η ανακοίνωση καταδικάζει το διοικητικό «πραξικόπημα» αποβολής των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων από το Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ με παράνομες μεθοδεύσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στον Οργανισμό έχει επιβληθεί καθεστώς εργασιακής τρομοκρατίας, ενώ αποφάσεις που εκδίδει βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον. Μιλά, επίσης, για τον παράνομο διορισμό της κυρίας Γιαννακοπούλου στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου και για την άρνηση της ηγεσίας του Οργανισμού να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος ποτ ζήτησε το Υπουργείο Παιδείας για τυχόν οικονομικές σχέσεις παλιών και νέων μελών του Δ.Σ. με τον ΕΟΠΠΕΠ.

Τέλος, επιρρίπτει τις ευθύνες για την πρωτοφανή κατάσταση στον ΕΟΠΠΕΠ στην πολιτική ηγεσία του Υπ. παιδείας και ιδίως στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μπαξεβανάκη, ζητώντας ταυτόχρονα την απομάκρυνση της κ. Γιαννακοπούλου από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img