ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΤΗΝ ΕΦ. ΣΥΝ. ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΤΗΝ ΕΦ. ΣΥΝ. ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΧΘΕΣ Η ΟΙΕΛΕ – ΕΚΤΕΝΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ

- Advertisement -spot_img

Πρωτοσέλιδο «χτύπημα» στην Εφ. Συν. έγινε η χθεσινή δημόσια παρέμβαση της ΟΙΕΛΕ για το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα των Κέντρων Μελέτης και της ακατανόητης απόφασης του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ να «χαρίσει» στους ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών τη δυνατότητα να διατηρούν στις δομές τους φροντιστηριακά τμήματα για μαθητές δημοτικού, κάτι που ρητά απαγορεύει η νομοθεσία (άρθρο 56 του Ν. 682/77).

Στο άρθρο της Διαλεχτής Αγγελή στην Εφ. Συν. φιλοξενούνται οι απόψεις της Ομοσπονδίας, όπως καταγράφηκαν στο χθεσινό Δελτίο Τύπου και οι απόψεις του προέδρου και του ΓΓ της ΟΙΕΛΕ. Τονίζεται ότι τα Κέντρα Μελέτης λειτουργούν αυτή τη στιγμή εκτός νόμου, ενώ τίθεται θέμα για τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των μαθητών. Ταυτόχρονα γίνεται λόγος για το αίτημα των εκπροσώπων των εργαζόμενων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ για συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη, ώστε να βρεθεί λύση στο ζήτημα.

Εκτός από το άρθρο στην Εφ. Συν., εκτενή άρθρα φιλοξενούνται σε πολλές ιστοσελίδες. «Τα φροντιστήρια παιδιών Δημοτικού είναι το τέλος της παιδικής ηλικίας», τονίζει ο ερευνητής Χ. Κάτσικαςσε άρθρο του στο alfavita.grπου αναδεικνύει την παιδαγωγική πλευρά ενός εγκλήματος που γίνεται εις βάρος των παιδιών στο όνομα της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης. Άρθρο στο esos.grτονίζει ότι ο ΕΟΠΠΕΠ πήρε πίσω την απόφαση για την υποχρέωση των φροντιστηριαρχών να καταθέτουν Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν διαθέτουν φροντιστήριο για παιδιά δημοτικού. Το left.gr τονίζει την επισήμανση της Ομοσπονδίας ότι τα Κέντρα Μελέτης λειτουργούν εκτός νόμου.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΟΙΕΛΕ ζήτησε χθες από το Υπουργείο Παιδείας την άμεση ανάκληση της απόφασης του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, σύμφωνα με την οποία οι φροντιστηριαρχών δεν υποχρεώνονται πλέον να καταθέτουν Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν διατηρούν στις δομές τους φροντιστηριακή μονάδα για μαθητές δημοτικού. Ζήτησε, επίσης, τη νομοθέτηση αυστηρού πλαισίου για τη λειτουργία Κέντρων με αποκλειστικό αντικείμενο τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών.

Διαβάστε εδώ το άρθρο της Εφ. Συν.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img