ΑρχικήΑνακοινώσειςΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ – ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛ METEBH ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

- Advertisement -spot_img

Χθες ο Διευθυντής ΔΕ Β’ Αθήνας κ. Φαλούκας ανέλαβε μια πρωτοβουλία που ελπίζουμε να βρει μιμητές. Συγκέντρωσε τους Διευθυντές των ιδιωτικών σχολείων της περιοχής στο Pierce College και τους ενημέρωσε για την υποχρέωση δήλωσης των απογευματινών δράσεων (μετά το 40ωρο) βάσει της διάταξης του Ν. 4472/2017 που αναφέρει τα εξής:

«Στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης δηλώνεται κάθε είδους πρόσθετη εκπαιδευτική δραστηριότητα πέραν του ωρολογίου προγράμματος, μαζί με τον αριθμό των τμημάτων, των μαθητών και των διδασκόντων.»

Όπως ενημερώσαμε πρόσφατα, μετά από έγγραφο της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει μέχρι τις 23/1 να συλλέξουν όλα τα στοιχεία για τη δήλωση των απογευματινών δράσεων των ιδιωτικών σχολείων

Από τις επισκέψεις για ενημέρωση των συναδέλφων που πραγματοποίησαν κλιμάκια ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛ σε ιδιωτικά σχολεία, διαπιστώσαμε πως δεν έχει γίνει ευρέως κατανοητό το πνεύμα του νόμου. Ωστόσο, ορισμένες Διευθύνσεις, μετά από σχετική οδηγία της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των αρμόδιων των σχολείων, όπως αυτή του Διευθυντή ΔΕ Β’ Αθήνας, ώστε να συμμορφωθούν με τις νομοθετικές ρυθμίσεις και να μπει φραγμός στη μαύρη εργασία και στη φοροδιαφυγή.

Σήμερα, κλιμάκιο ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛ πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη στις Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ Ανατ. Αττικής για να συζητηθούν σημαντικά ζητήματα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της περιοχής, όπως η δήλωση των δράσεων, η καταβολή των μισθών, η αδήλωτη εργασία, κ.λπ.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img